Автомобил с трима младежи беше изваден от преспите на затворения път Шипка – Бузлуджа

Снимка: БГНЕС

Автомобил с трима младежи беше изваден от пожарната от преспите на затворения път Шипка – Бузлуджа. Младежите са подали сигнал към 3.30 сутринта, но спасителната операция е била затруднена заради силния вятър и големите снегонавявания. В автомобила е имало достатъчно гориво. Състоянието на тримата е добро.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Около 2400 временни договори е издала инспекцията по труда в Кюстендил в разгара на черешобера

Около 2400 временни договори е издала инспекцията по труда в Кюстендил в разгара на черешобера - това е почти двойно повече отколкото издадените договори за сезонна работа за цялата минала година, казаха от дирекцията. Една част от договорите са издадени онлайн. Кооперация от района на Бобов дол на три пъти само за седмица е заявила над 600..

публикувано на 25.06.18 в 21:33

Подобряването на инфраструктурата във Варна води до активизиране на имотния пазар

Реализацията на големи инфраструктурни проекти във Варна активизира покупката на недвижими имоти и увеличава стойността им. Това заяви по време на дискусия, посветена на темата, Добромир   Ганев - председател на националното сдружение "Недвижими имоти". Ганев допълни: "Подобряването на инфраструктурата винаги повлиява положително развитието на..

публикувано на 25.06.18 в 21:22

Над 200 милиона литра бира са изпити в България от началото на годината до края на май

Над 2 милиона хектолитра бира са продажбите за първите пет месеца на годината, отчетоха от Съюз на пивоварите. Започва експерименталното производство на безглутеново пиво, заяви във Велико Търново Ивана Радомирова, изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България. 76 литра е годишната консумацията на бира на човек у нас. Световното..

публикувано на 25.06.18 в 21:12
Босолеград

Полицията в Босилеград и съдът във Враня върнаха двете паметни плочи с имената на жертвите от погрома в Босилеградско

Паметните плочи бяха изработени по повод 100 години от погрома в босилеградските села, станал на 15 и 16 май 1917 г. за отбелязване на паметта на жертвите и за иницииране на процеса за национално помирение между българи и сърби. Едната паметна плоча бе отнета на 25 май 2017 г. от органите на МВР по нареждане на кмета на Босилеград Владимир..

публикувано на 25.06.18 в 20:28

Жалба до ВАС спира поръчката за закупуване на линейки

Жалба до Върховния административен съд спира поръчката за закупуване на линейки, съобщиха от Министерството на здравеопазването. С определение от 14 юни Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение направеното искане за спиране на обществената поръчка за 400 линейки, обявена от здравното министерство. Жалбата е подадена на 22 юни и..

публикувано на 25.06.18 в 20:23