"Бохеми" със Соня Йончева от киносезона на Метрополитън

| обновено на 07.03.18 в 19:43
Снимка: Ken Howard / Met Opera

Както и за „Тоска“ в края на месец януари, така и този път всички билети и за прякото излъчване на "Бохеми", и за прожекцията на записа бяха отдавна изкупени. Интересът на българската публика беше много голям, и с право!


Първо, за наша национална гордост, в момента Соня Йончева е една от най-ярките звезди на оперния небосклон! И е в най-голямата си сила – на оперен артист, който показа изключителни природни качества още при изгрева си, с глас, който все още притежава младежки звън и свежест, но вече и със значителен опит на най-престижните световни оперни сцени. Артист, който е на гребена на вълната! А ние сме щастливи да я аплодираме заедно с многобройните ѝ фенове в Метрополитън, в „Ковънт Гардън“, в Парижката опера и още, и още…

Второ, гледахме „Бохеми“ в постановката на великия италиански режисьор и сценограф Франко Дзефирели от 1981 г. Това е истинската красота в операта, неподвластна на времето! В първо действие бедната мансарда по Коледа в Париж някак те облъхва с уюта на младежките мечти и първата любов. Във второ действие ти се приисква и ти да скочиш на сцената в пъстрия Латински квартал, да пообиколиш магазинчетата или да си поръчаш нещо за хапване в кафенето на Момюс. А в трето действие сякаш наистина вали сняг и е толкова красиво и студено! Бих преживявала отново и отново този спектакъл, в който Соня Йончева ме просълзи!

Пучини е един от най-добрите за човешкия глас композитори – толкова плавна е неговата мелодична линия, толкова богати са цветовете, които можеш да използваш! Но Тоска и Мими са толкова различни! Изисква малко време, за да се пренастроиш и да бъдеш ефективен. И аз наистина съм много концентрирана в това да дам най-доброто от себе си, но в същото време се опитвам да бъда много естествена. Ние сме артисти и трябва да можем да изпеем и изиграем всичко, сподели голямата българска оперна звезда Соня Йончева.

Чуйте целия репортаж в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Историята на бразилската група "Metá Metá"

Музиката ни не е популярна, но въпреки това има интерес към нея. Това споделиха в интервю за предаването "Хоризонт до обед" музикантите от бразилската група “Metá Metá”:  "Запознахме се с Жозар през деветдесетте години на миналия век. Тогава имахме друг проект, по който работехме, но впоследствие идеите ни прераснаха – издадохме албум,..

публикувано на 20.06.18 в 14:33
Ивелина Колаксъзова

Певицата Ивелина Колаксъзова – Ive представя новия си сингъл "Няма път без промяна"

Певицата Ивелина Колаксъзова – Ive представя новия си сингъл „Няма път без промяна“. Тя е автор на текста и музиката.  В интервю за предаването „Преди всички“ Ive сподели: „Тази песен е доста лична и преживяна от мен. До реализирането на финалната версия с аранжимент, видеоклип и всичко мина много време и това е, защото идеята за песента се роди в..

публикувано на 19.06.18 в 10:35

На гости на оперния фестивал "Барток Плюс" в Мишколц

Мишколц е много интересен град. Бих го сравнила със Созопол по времето на Аполония. Целият град живее в атмосферата на фестивала. Навсякъде, по всяко време се случва нещо артистично. По традиция фестивалът се открива с голямо празнично шествие из града, водено от мажоретки и духов оркестър. Следват огромни кукли на конци, в ролите на които дефилират..

публикувано на 17.06.18 в 16:28

Трети ден на второто издание на Радио парк фест на БНР

Днес е последният ден на второто издание на Радио парк фест. Жанрово разнообразие преобладава в музикалната линия на фестивала, както и различни образователни и спортни инициативи, в които всеки присъстващ може да се включи. В 10.00 часа стартира проектът "Красотата на човешкия глас" - музикално-образователно ателие на Музикална къща - БНР...

публикувано на 17.06.18 в 09:17

Международният ден на йога отбелязваме с концерт на "Гундеча Брадърс"

Тази година Международният ден на йога ще се празнува в над 30 града и няколко села у нас.  Основното събитие ще се проведе в София на 24-ти юни от 10:00 часа в Inter Expo Center - Интер Експо Център на бул. „Цариградско шосе“ No147. Под патронажа на посланика на Република Индия в България India in Bulgaria (Embassy of India, Sofia) Н. Пр. г-жа..

публикувано на 16.06.18 в 11:24