Смолянски екоинспектори конфискуваха препарирана птица от защитен вид

Снимка: РИОСВ-Монтана
Експерти от Регионалната инспекция по околна среда и води в Смолян конфискува препарирана птица от защитен вид.

Специалистите са проверили сигнал в град Рудозем за продажба на препариран екземпляр от вида Обикновена калугерица (Vanellus vanellus). При проверката е установено, че птицата е защитен вид, съгласно Закона за биологичното разнообразие, който предвижда забрана за продажба на живи и препарирани екземпляри. На нарушителя е съставен акт за административно нарушение. Препарираният екземпляр е иззет от Смолянската екоинспекция. 

Съгласно Закона за биологичното разнообразие за продажба на защитени видове се предвижда глоба от 100 до 5000 лева.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Перперикон

Започва новият археологически сезон на Перперикон

Археологическите разкопки на Перперикон край Кърджали и Мисионис до Търговище се подновяват от днес, съобщи ръководителят на двата екипа проф. Николай Овчаров. И на двата обекта ще се работи до средата на септември. "Вече две години подред ние работим в южния квартал на Перперикон. Става дума за огромни квартали, така че той ще се копае..

обновено на 25.06.18 в 11:12
Протест на автобусните превозвачи

Националният протест на превозвачите се отлага заради среща с Борисов

Протестното шествие на автобусни и товарни превозвачи в София се отлага заради планирана среща на недоволните с премиера Бойко Борисов. Събралите се превозни средства остават паркирани в готовност около  храм-паметника Александър Невски, при Хотел "Плиска" и при двореца Врана. Пред "Хоризонт" Магдалена Милтенова от..

обновено на 25.06.18 в 11:05

Община Павел баня възнамерява да въведе пълна забрана на шумните тържества на открито

В община Павел баня ще въведат пълна забрана на шумните тържества на открито. Кметът на курортното градче Станимир Радевски предлага крутите мерки с промяна в наредбата на обществения ред, заради оплаквания от местни жители и туристи от шумни сватби и сюнети. Курортният град разчита на хилядите туристи, почиващи в балнео и СПА хотелите в..

публикувано на 25.06.18 в 11:00

Ще има ли паметна плоча на Атанас Семерджиев в родния му град

Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев върна за преразглеждане решението на велинградските общински съветници за поставянето на паметна плоча на Атанас Семерджиев в родния му град. Решението бе прието единодушно, включително и с гласовете на ДПС, въпреки основната роля на покойния генерал в така наречения Възродителен процес. В..

публикувано на 25.06.18 в 10:55

Акценти от чуждестранния печат

"Историческа победа", пише вестник "Акшам"; "Двойна победа на първи тур", е заглавието на "Карар"; "СупЕрдоган!", с това заглавие излиза "Таквим"); "Първият президент с изпълнителни правомощия", съобщава "Ватан"; "Ердоган спечели", информира "Поста. Това са заглавията в някои от турските вестници днес, които съобщават за победата на сегашния..

публикувано на 25.06.18 в 10:41