Ученици и учители от Троян дариха 2500 лева на Общинската болница

Снимка: www.mbal-troyan.com

Ученици и учители от Начално училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Троян са дарили 2500 лева на Детското отделение на Общинската болница в града.

Средствата са събрани от продажбата на мартеници, изработени по проекта "Мартенички с кауза", реализиран от ученици, учители и родители на деца от училището. Управителят на общинската болница в Троян д-р Пенко Бамбов обясни за какво ще бъдат използвани дарените 2500 лева:

"Бяхме изключително приятно изненадани. С предоставените средства ще бъде дооборудвано Отделението по педиатрия с ЕКГ-апарат и инхалатори за лечение на белодробни заболявания".

ВИЖТЕ ОЩЕ

В регионалните инспекции по околната среда могат да се подават сигнали за бедстващи щъркели

Сигнали за бедстващи щъркели могат да се подават в регионалните инспекции по околната среда. Десетки щъркели попаднаха в капана на лошото време в Шуменско и Силистренско. В село Зарица група мъже спасиха пет птици от измръзване. Когато намерите диво животно или птица в бедстващо състояние, е необходимо да подадете сигнал на телефона на..

публикувано на 20.03.18 в 17:18

КЗД проверява дали общинските сгради, банките и местата за забавления са достъпни за хората с увреждания

Комисията за защита от дискриминация започва проверки на държавни и общински сгради, банки и  места за забавления в цялата страна, за  това доколко те са достъпни за хората с увреждания.  Проверките са част от кампанията на Комисията за достъпна архитектурна среда „Достъпна България“, стартирала в края на миналата година.  За сградите, до които..

публикувано на 20.03.18 в 17:18

За изграждането на електронна система за таксуване в градския транспорт на София се състезават 10 фирми

10 фирми участваха в обществената поръчка за изграждане на Електронна система за таксуване в градския транспорт на София. Тикет системата ще бъде свързана с метрото и ще обхване 1 300 превозни средства. В тях ще бъдат монтирани камери за видеонаблюдение за по-голяма сигурност при пътуването.   Системата ще помогне за намаляване на гратисчиите в..

публикувано на 20.03.18 в 17:06
Операта в Русе

Над 200 артисти от Държавната опера в Русе с отворено писмо за финансирането на съставите

Над 200 артисти от Държавната опера в Русе са подписали отвореното писмо, изпратено до министър-председателя, до министъра на културата, парламентарните групи, синдикатите, всички институции, които имат отношение към културните институти. В него те настояват да се преразгледа методиката за финансиране на съставите и търсят отговорност за..

публикувано на 20.03.18 в 17:01

Вълци удушиха домашни животни в ардинско село

Вълци нападнаха и удушиха домашни животни в ардинското село Синчец. Това е вторият набег на хищниците в района, съобщи кметът на селото Хълме Мустафа. Инцидентът е станал през деня. Сунай Мехмед, който отглежда 40 кози, извел животните на паша в землището на Синчец. Тогава се появили вълците. „Той ги е видял на 200-300 метра от него...

обновено на 20.03.18 в 16:20