Ученици и учители от Троян дариха 2500 лева на Общинската болница

Снимка: www.mbal-troyan.com

Ученици и учители от Начално училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Троян са дарили 2500 лева на Детското отделение на Общинската болница в града.

Средствата са събрани от продажбата на мартеници, изработени по проекта "Мартенички с кауза", реализиран от ученици, учители и родители на деца от училището. Управителят на общинската болница в Троян д-р Пенко Бамбов обясни за какво ще бъдат използвани дарените 2500 лева:

"Бяхме изключително приятно изненадани. С предоставените средства ще бъде дооборудвано Отделението по педиатрия с ЕКГ-апарат и инхалатори за лечение на белодробни заболявания".

ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът на етносите, багрите и котленския килим се открива в Сливен

Фестивалът на етносите, багрите и котленския килим се открива в Сливен. В  парк "Изворите"  кметът на общината Коста Каранашев и официалните гости дават началото на празника, който ще премине под знака на фолклора на местните общности, традиции и кухня. Той се провежда за трета поредна година.  По време на фестивала в обособени селища в парк..

публикувано на 23.06.18 в 10:50

Акценти от чуждестранния печат

Левият тероризъм все още е активен в Гърция, пише гръцкият вестник "Катимерини" . Гърция и в по-малка степен Италия и Испания, са единствените страни в Европейския съюз, които са изправени пред заплахата от терористична дейност на леви организации. Това се казва в доклад на Европол. През миналата години в южната ни съседка са били извършени осем атаки..

публикувано на 23.06.18 в 10:07

Ограничават движението между Пампорово и прохода "Превала" предиобед

В района на курорта Пампорово и прохода "Превала: от 10 ч. до 12 ч.  поетапно ще се ограничава движението за провеждане на мотообиколка. Още информация от корепспондента ни Радостина  Чернокова:  По време на мотообиколката движението на МПС-та ще бъде пускано поетапно по маршрута автогара Пампорово - село Стойките - проход "Превала" в посока Смолян до..

публикувано на 23.06.18 в 09:49

Започва Националният фолклорен събор "Леденика"

Във Врачанския Балкан се открива третото издание на Националния фолклорен събор "Леденика". Проявата е двудневна и събира край едноименната пещера стотици любители на традициите и народното творчество.  В първият ден от националния фолклорен събор "Леденика" ще покажат творчеството си различни самодейни и фолклорни състави и индивидуални изпълнители...

публикувано на 23.06.18 в 09:40

Почина барабанистът на "Пантера" Вини Пол

Американският музикант Вини Пол, барабанист на легендарната метъл група "Пантера", е починал на 54-годишна възраст. Новината съобщи изданието "Билборд", като се позова на публукация в официалната страница на групата във Фейсбук.  Не се съобщават подробности за причините за смъртта на Пол. Роденият в Абълийн, щата Тексас Вини Пол, е смятан за един от..

публикувано на 23.06.18 в 09:34