В Кюстендил откриха традиционната изложба "Жени художнички"

Снимка: www.museology.bg
Традиционната изложба „Жени художнички” е открита в художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора" в Кюстендил. Тази година пред почитателите на живописното изкуство в града свои картини и композиции показват 4 художнички - Виктория Георгиева, Златина Гонева-Байчева, Анна Топалова и Диляна Стоименова.

Директорът на кюстендилската галерия - скулпторът Валентин Господинов отбеляза за творческите търсения на четирите кюстендилки, пресъздали свой свят в цвят и показали интересни търсения в композициите си:

"Хората, които се интересуват и идват по-често в нашата галерия, забелязват един доста неконвенционален дух на тази изложба. Това се дължи на това, че и четирите художнички представят изключително различни по усещания и стил творби. Значи имаме една приета в нашето съвремие вече конвенционална цветна живопис."
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ина Кънчева

Фондация „Културни перспективи“ отново ще раздаде стипендии за насърчаване на млади артисти

Фондация „Културни перспективи“ ще раздаде за поредна година стипендии за насърчаване на млади артисти. Проектът е озаглавен “ С усилия към звездите“ , а целта е да се подкрепят млади артисти в пет области на изкуството. българското националното радио е медиен партньор на тази инициатива. Насърчаването на млади артисти е един от..

публикувано на 20.06.18 в 18:50

Екипът на Пловдивския драматичен театър постави началото на мащабния проект "Европейска Одисея 2019: Пътуващият човек"

Мечтите  от днес започват да стават реалност за екипа на Пловдивския драматичен театър, който  постави началото на мащабния  проект  "Европейска Одисея 2019: Пътуващият човек". Премиерата на спектакъла, базиран на Омировата "Одисея" ще е през февруари, следващата година, когато градът вече ще е  Европейска столица на културата.  Режисьор на..

публикувано на 20.06.18 в 18:37

Италианският актьор Пиеро Никозия- "Ако много силно желаеш нещо във времето, ще дойде моментът, когато мечтата се осъществява"

Пиеро Никозия е популярен с участия в холивудски продукции. Завършил школата на Лий Страсбърг , той участва във филми с Нино Манфреди, Джо Пеши, Терънс Хил, Антъни Куин , най- новият му филм е с Анхела Молина. Пиеро Никозия бе член на международното жури  на фестивала „Златната липа 2018“, ето какво ще отнесе със себе си като..

публикувано на 20.06.18 в 14:36

Григор Николов и Антонио Станоев представят книгата "Забравени страници за незабравени българи"

Григор Николов и Антонио Станоев са авторите на книгата "Забравени страници за незабравени българи".  В интервю за предаването "Хоризонт до обед" те разказаха: "Акцентираме на неща преди 1944 година, които хората не знаят. Обект на книгата са българи, на които всеки знае имената, но не знае доста неща за тях. В тази книга ние използвахме..

публикувано на 20.06.18 в 14:16
Операта в Стара Загора

За първи път у нас Старозагорската опера ще изнесе спектакъл в цирк

Старозагорската опера е подготвила необичайна премиера на "Палячи“ на Леонкавало. За първи път у нас операта ще изнесе спектакъл в цирк. Представлението е създадено съвместно с Цирк "Балкански“, премиерно ще се изпълни под купола на известната трупа в парк "Артилерийски" днес и утре. След успешните проекти като Опера на стадиона и Опера с кукли..

публикувано на 20.06.18 в 11:44