Задържаха четирима души, нападнали и пребили шофьор след катастрофа в столицата

Полицията в София задържа четирима души заради нападение и побой над шофьор след катастрофа. Всички арестувани са с криминални регистрации и известни на МВР.

Четиримата мъже са пребили водач на лека кола, която се е ударила в джипа, с който те са се движели в столичния квартал "Бояна". След това мъжете са накарали пострадалия да опише в двустранния протокол на инцидента, че той е виновен за случилото се. Малко по-късно пребитият човек е подал сигнал в полицията, а патрули на СДВР са арестували четиримата нападатели.

Пред "Хоризонт" източници от МВР потвърдиха, че единият от задържаните е известният Атанас Георгиев по прякор "Гаргата", който преди време беше арестуван заради подозрения за участие в групово изнасилване. По-късно той беше освободен. Полицията в София издирва свидетели на инцидента тази вечер.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дъвата са насечени, но заради лошото време не могат да бъдат превозени

Поскъпват дървата за огрев в Кюстендилско

В Кюстендил вече се очертава недостиг на дървата за огрев.  Продажбите за битово отопление стават по списък с изчакване 2 месеца.   Заради лошото време нарязаните дърва не могат да бъдат транспортирани до пунктовете. Липсата на работна ръка и забавените търгове за отдаване на обекти за сеч са другите две причини да няма дърва на пазара, казаха..

публикувано на 17.07.18 в 12:47

НСТС обсъжда промени в Кодекса за социалното осигуряване и в наредбата за ТЕЛК

Социалните партньори обсъждат промени в наредбата за ТЕЛК и промени в Кодекса за социалното осигуряване, свързани с пенсионирането на миньорите. Омбудсманът Мая Манолова не беше допусната да участва в днешното заседание на Националния тристранен съвет. По правилник, тя  не е член на Съвета и нито синдикатите, нито бизнесът припознаха нейното..

обновено на 17.07.18 в 11:51

Патриарх Неофит се надява автокефалността на Македонската църква да бъде призната

Българският патриарх Неофит се надява да има развитие на процеса на признаване на автокефалността на Македонската православна църква, съобщи агенция БГНЕС. След литургията в столичния храм "Света Марина" патриархът изрази надежда, че с Божията помощ процесът ще бъде завършен. В края на май Вселенската патриаршия пое ангажимента да предприеме..

публикувано на 17.07.18 в 11:38
Проходът

Полицейски постове на Шипка и на Прохода на републиката ще проверяват за заразени животни

От днес, 17 юли, на двата прохода в област Стара Загора – Шипка и Прохода на републиката, има осигурени постоянни полицейски постове. Те ще извършват проверки, за да не се допусне превозването на потенциално опасни или заразени животни от Южна към Северна България. Това съобщават от пресцентъра на областната администрация.  Решението е взето..

публикувано на 17.07.18 в 11:00

Все повече младоженци се присъединяват към благотворителни инициативи в сватбения си ден

През последните години все повече младоженци се присъединяват към благотворителни инициативи на сватбения си ден, а хуманната практика се превръща в постоянна тенденция. Вместо подаръци или цветя за булката двойките призовават своите гости да дарят предвидените средства за общественозначими каузи. Новата мода при организирането на сватбените..

публикувано на 17.07.18 в 10:22