Да поговорим за дублажа с Гергана Стоянова и Явор Караиванов

Те са състуденти, възпитаници на един и същи преподавател в НАТФИЗ, приятели и колеги. И двамата са номинирани за наградата "Икар" в категорията "Глас от дублажа", и двамата са любими озвучители, дали гласовете си на поредица любими герои от любими сериали. Те са Гергана Стоянова и Явор Караиванов и разказват за себе си, за училището и Академията, за преподавателите си, за своята ангажираност и тръпката да бъдеш номиниран, т.е. оценен. Признават, че имат сценична треска и пръскат положителна енергия с всяка своя дума. Чуйте ги в разговор със Златна Костова и рубриката за театър в "Сценична треска".ВИЖТЕ ОЩЕ

Националната галерия отбелязва с изложба 110 години от рождението Васил Иванов

В Националната галерия днес в 11 ч започва разходка с разказ на куратор за концепцията, историята и съдържанието на впечатляващата колекция от картини на художника Васил Иванов (1909-1975). Галерията отбелязва 110 години от рождението на твореца с изложба, която може да бъде видяна до 19 май. Кураторът на експозицията Иво Милев ще..

публикувано на 21.04.19 в 09:51
С постановката „Лебедово езеро“ руските артисти ще се представят в летния оперен фестивал „Сцена на вековете“ в крепостта „Царевец“.

Имперският руски балет включи България в световното си турне

Имперският руски балет включи България в световното си турне за четвъртвековния си юбилей, който трупата, създадена от Мая Плисецкая, чества тази година. С постановката „Лебедово езеро“ руските артисти ще се представят в летния оперен фестивал „Сцена на вековете“ в крепостта „Царевец“ във Велико Търново. Българското национално радио е..

публикувано на 21.04.19 в 08:53

Плевенската художничка Ася Велизарова показва акварели в галерия "Арт център 3"

Плевенската художничка Ася Велизарова показва акварели на цветя в най-новата галерия на града в "Арт център 3". Експозицията е посветена на пролетните празници - Лазарица и Цветница. Красотата на цветята е уловила в живописните си платна Ася Велизарова. Теменужки, нарциси, люляк, поотделно или съчетани с финес, с цялото изящество и простота на природата..

публикувано на 20.04.19 в 13:00
Петя и Доника гостуват в „Нощен Хоризонт“

Human Power показва двойствената човешка природа - създател/разрушител

Човекът е еднакво отговорен за това, което е създал, и за това, което е оставил да се руши. Можем и хубавото, и лошото. Това накратко е философията на проекта Human Power , или Силата на човека. Зад/пред него стоят две момичета – Петя Петкова е фотограф, а Доника Боримечкова е фотомодел. Петя снима Доника на фона на разпадащи се стари,..

публикувано на 20.04.19 в 08:10
Мина Такова

Мина Такова, от любов към театъра

„Уважаеми зрители, за доброто протичане на спектакъла, молим да изключите мобилните си телефони и да не правите снимки по време на представлението! Благодарим ви! Приятно гледане!“ (Това чуват зрителите в театралните салони преди началото на всяко представление). Моля, ходете на театър, защото той е смисъл, спасява от злободневието и..

публикувано на 20.04.19 в 08:05