Да поговорим за дублажа с Гергана Стоянова и Явор Караиванов

Те са състуденти, възпитаници на един и същи преподавател в НАТФИЗ, приятели и колеги. И двамата са номинирани за наградата "Икар" в категорията "Глас от дублажа", и двамата са любими озвучители, дали гласовете си на поредица любими герои от любими сериали. Те са Гергана Стоянова и Явор Караиванов и разказват за себе си, за училището и Академията, за преподавателите си, за своята ангажираност и тръпката да бъдеш номиниран, т.е. оценен. Признават, че имат сценична треска и пръскат положителна енергия с всяка своя дума. Чуйте ги в разговор със Златна Костова и рубриката за театър в "Сценична треска".ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба на Христо Явашев - Кристо в София

За първи път галерия "Свети Лука" ще е домакин на изложба на Христо Явашев – Кристо. Това е втората изложба от проекта "ГОСТУВАТ НИ" представяща постери и етюди на Христо Явашев - Кристо, съобщиха за БТА организаторите. Произведенията на изкуството са предоставени от Националната Художествена Академия и се показват за първи път в..

обновено на 22.01.19 в 07:59

Акад. Пламен Карталов: Моят "Фантом на операта" е стремеж към голямо изкуство, съвършенство на таланта

Този петък в столичния Музикален театър предстои вече разпродадената премиера на „Фантомът на операта“. Първата българска постановка на класиката на Андрю Лойд Уебър е дело на ръководителят на софийската опера акад. Пламен Карталов. За „Хоризонт“ Карталов разказа, че е бил безкомпромисен в изискването си българските артисти да..

публикувано на 21.01.19 в 19:13
Тонислав Христов

Тонислав Христов: Премиера на "Сънданс" създава големи очаквания от теб като творец

Много по-лесно е финансиране за документално кино да се намери във Финландия, изтъкна в предаването „12+3“ режисьорът Тонислав Христов. Неговият нов документален филм „Тайният живот на Вера“ след дни ще бъде представен на фестивала „Сънданс“ – един от най-значимите форуми за кино в световен мащаб. Това е втори филм на Христов там, след като в..

публикувано на 21.01.19 в 16:07
Вера Млечевска

Вера Млечевска: Участието ни във Венеция трябва да стане регулярно събитие

Проектът „Как живеем“ на арттандема Рада Букова и Лазар Лютаков е избран да представи България на биеналето във Венеция тази година. Куратор на произведението е Вера Млечевска. Пред БНР тя бе категорична, че участието ни във Венеция трябва да стане регулярно събитие.      „Върху проекта работихме заедно с Рада и Лазар, обменяхме идеи и..

публикувано на 21.01.19 в 12:36

Италианска кинопанорама с емблематични филми разказва за легендарни алпинисти и приключенци

Италианска кинопанорама с емблематични филми за легендарни алпинисти, катерачи и приключенци предстои тази седмица в София. Тя е организирана от екипа на Банско филм фест и ще се проведе на 23-ти и 25 януари в Бетахаус. Подбраните филми са 7 и те разказват за емблематични имена, посочи Александра Петрова, която е организатор на кинопанорамата...

публикувано на 21.01.19 в 11:36