"Огън и ярост" - книгата, която разгневи Доналд Тръмп, излезе и на български

"Огън и ярост"

Книгата "Огън и ярост", която разгневи Доналд Тръмп, излезе и на български език.

В интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" Александра Александрова разказа за книгата:

"Книгата се движи по малко по-жълти нюанси. Дори е разкрита "тайната“ на прословутия външен вид на Доналд Тръмп с оранжевата коса. Авторът твърди, че Доналд Тръмп има желанието да завладява всяка съпруга на свой приятел, което е подробно описано в книгата. Доналд Тръмп всъщност прави един разкошен пиар на тази книга, скачайки толкова агресивно срещу нея. Всъщност това, заради което той иска да съди автора, е клевета и че книгата е пълна с лъжи, но от друга страна един човек като Тръмп не би трябвало да бъде притеснен. Ако приемем, че в тази книга има измислици, едва ли това са първите или последните лъжовни неща, които ще се кажат по адрес на американския президент".

Цялото интервю с Александра Александрова можете да чуете от звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Тази вечер пред НДК всички ентусиасти ще могат да наблюдават звездите с помощта на телескоп

Всеки желаещ може да се присъедини тази вечер към състезателите по астрономия и астрофизика в демонстрация пред НДК, съобщават организаторите.  От 20 часа до главния вход на НДК всички ентусиасти ще могат да наблюдават звездите с помощта на телескоп. Наблюденията ще бъдат придружени с любопитни факти от Алексей Стоев – ръководител на олимпийския..

публикувано на 21.07.18 в 12:31

Празник на меда и пчеларството се провежда за пети път в град Елена

Клубът за автентични народни хора в град Елена провежда за пети път празник на меда и пчеларството. Успоредно с това, ще има и фолклорно надиграване. То ще започне след официалното откриване на празника и освещаването на меда. Демонстрации, дегустации и забавни състезания под мотото "Чудото, наречено пчелен мед", както и научно-практически семинар..

публикувано на 21.07.18 в 12:16

Временно е преустановена военноморската операция на ЕС срещу трафика на мигранти в Средиземно море

Военноморската операция на ЕС срещу трафика на мигранти в Средиземно море е преустановена временно. Причината е отказът на Италия да приема повече хора, спасени в морето, съобщават военни източници, цитирани от ДПА. От началото на операцията през 2015 г. досега са били спасени 49 000 души, от тях повечето бяха откарани в Италия. Новото..

публикувано на 21.07.18 в 11:58
МОН

МОН предлага за обществено обсъждане график на учебното време, ваканциите и датите на изпитите

Министерството на образованието и науката предлага за обществено обсъждане график на учебното време и ваканциите, както и за датите и дейностите по държавните зрелостни изпити, националното външно оценяване и изпитите за придобиване на професионална квалификация през следващата учебна година. Това съобщи пресцентърът на ведомството. Новост е..

публикувано на 21.07.18 в 11:55

Автобусите на Столичния градски транспорт, които пътуват до планината Витоша, ще бъдат подменени

До края на годината ще бъдат подновени автобусите на Столичния градски транспорт, които пътуват до планината Витоша. Десет туристически превозни средства ще обслужват линиите 63, 163 и 66, съобщи заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев: "Предвиждаме да се закупят автобуси, които ще са полутуристически. Това означава, че ще са с по-голям брой..

публикувано на 21.07.18 в 11:44