Демонстрация в Атина в протест срещу ракетната атака в Сирия

Гърция
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Между 6000 и 7000 души се включиха в шестви в центъра на Атина, в знак на протест срещу оглавената от САЩ ракетна атака срещу Сирия, предаде Асошиейтед прес. Организатор на проявата е гръцката Комунистическа партия.

Протестиращите се събраха на централния площад Синтагма, откъдето се отправиха към посолството на САЩ. Полицейски коли барикадираха достъпа до посолството като не се стигна до нарастване на напрежението.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Жители на Сандански протестираха в защита на лекар от местната болница

Над 100 жители на общините Петрич, Сандански, Струмяни и Кресна протестираха в двора на болница "Югозападна". Причината е - освобождаването от работа на завеждащия хирургично отделение доктор Георги Алексиев, макар че официално документ за това няма.Това е третият протест в защита на д-р Алексиев и срещу неговото освобождаване...

обновено на 17.12.18 в 19:56

Ивайло Касчиев от КЕВР: Одобрените цени на водата са икономически обосновани

Почти навсякъде в Европа има водни помощи, у нас все още нищо не е направено, коментира в предаването „Нещо повече“ Ивайло Касчиев – директор на дирекция „ВиК“  в КЕВР: „В почти целия ЕС под някаква форма има подпомагане на по-бедните слоеве от населението за ползване на ВиК услуги, тъй като достъпът до вода е основно човешко право и това е..

публикувано на 17.12.18 в 19:23

30 водачи на тирове са санкционирани заради неспазване на указанията на КАТ вчера

30 водачи на тирове са санкционирани заради неспазване на указанията на КАТ през вчерашния ден. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов след заседание на щаба за справяне със зимната обстановка у нас.  Фирмата, която е закъсняла с почистването на автомагистрала "Струма" вчера, ще бъде санкционирана, допълни регионалният министър Петя Аврамова. Тя..

публикувано на 17.12.18 в 18:48
Гражданите могат да купуват електронни винетки и от терминали за самотаксуване.

46 електронни винетки бяха закупени при пускането на системата за електронно таксуване

46 електронни винетки бяха закупени в първия час на пускането на системата за електронно таксуване от следващата година, а 400 хартиени бяха преобразувани в електронни. От днес можем да си купим електронни винетки през сайта bgtoll.bg, през мобилно приложение "bgtoll" и през терминали за самотаксуване.  Председателят на националното ТОЛ управление..

обновено на 17.12.18 в 18:38

Гръцките фермери струпаха трактори на три места по магистралата Солун – Атина

Гръцките фермери отново паркират тракторите си в близост до магистралата между Солун и Атина в готовност за протести. Те обещават, че няма да блокират пътища по празниците, но настояват правителството да им осигури данъчни облекчения.  На три места по магистралата Солун – Атина фермерите струпаха трактори. Предупреждават правителството, че са..

публикувано на 17.12.18 в 17:52