"Инвестбанк" е избрана за купувач на Търговска банка "Виктория"

Снимка: БГНЕС

За купувач на Търговска банка "Виктория" е избрана "Инвестбанк". "Виктория" е собственост на обявената в несъстоятелност Корпоративна търговска банка. Оттам допълват, че купувачът е поел ангажимент за пълно погасяване на задълженията към банка "Виктория" заедно с лихвите към датата на приключване на сделката. 

След приключването на сделката ще бъде възстановена напълно инвестицията на КТБ за банка "Виктория"  и дори ще бъде формирана положителна печалба в размер на 2, 8 млн. лева. Общата цена на сделката обаче не се споменава. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Палеонтолози разказват какви динозаври са обитавали нашите земи

Палеонтолози от Националния природонаучен музей на БАН ще участват в научно-популярна дискусия за най-новите им изследвания, която ще състои днес от 20.00 часа в кино "Кабана" до НДК, предаде БТА. Това съобщиха от БАН. След поредица експедиции у нас палеонтолозите от Националния природонаучен музей на БАН са събрали достатъчно материал,..

публикувано на 23.07.19 в 08:58

Огнян Дамянов: Номинацията за главен прокурор би трябвало да промени поведението на Гешев

„В хода на разговорите някак явно сме успели да убедим Иван Гешев за номинацията му за главен прокурор. За мен това е подходящ кандидат и не се съмнявам в избора си. Той е бил и прокурор, и следовател, това означава, че познава работата много добре. От няколко години е административен ръководител – първо, на специализираната прокуратура, а..

публикувано на 23.07.19 в 08:55

Доц. Чавдар Филипов: Проблемът с африканската чума по свинете е социален и икономически

„Проблемът с африканската чума по свинете не е само ветеринарномедицински, а вече става социален и икономически. Когато говорим за мерки, всички възможни органи на местната власт, на няколко министерства са въвлечени и имат своите отговорности“. Това каза пред БНР доц. д-р Чавдар Филипов от факултета по ветеринарна медицина в..

обновено на 23.07.19 в 08:53
Борис Джонсън и Джереми Хънт по време на телевизионен дебат

Обявяват името на новия британски премиер

Борис Джонсън или Джереми Хънт ще стане днес нов лидер на британските консерватори в резултат на надпреварата за наследник на премиерката Тереза Мей, предаде Би Би Си. Изходът от вътрешнопартийното гласуване сред 160 000 членове на торите ще бъде обявен малко преди 12 часа в Лондон (14 часа българско време). Победителят официално ще..

публикувано на 23.07.19 в 08:22

ЕС: В Украйна има купуване на гласове и преплитане на бизнес и политически интереси

Службата за външна дейност на ЕС отбелязва, цитирайки предварителна оценка на ОССЕ за изборите в Украйна, че има информация за купуване на гласове и преплитане на бизнес и политически интереси, които са диктували тяхното отразяване в медиите.  "Важно е украинските власти да се справят с тези недостатъци на базата на препоръките на ОССЕ за..

обновено на 23.07.19 в 08:20