Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СНС решава утре дали да остави за постоянно в ареста Десислава Иванчева и заместничката ѝ

| обновено на 19.04.18 в 18:42
Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд ще решава утре да остави ли за постоянно в ареста кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Все още не ясно дали прокуратурата ще иска под стража да остане и посредникът в корупционната схема – бившият районен кмет Петко Дюлгеров.

Бившият кмет на "Младост", посредничил  за получаването на подкупа, намерен, според прокуратурата, у кмета на района Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, е направил пълни самопризнания. Това е станало след като Петко Дюлгеров е станал официално обвиняем,  казаха за "Хоризонт" от специализираната прокуратура. 

Самопризнанията на Дюлгеров няма да му дадат привилегирован статут, а и той може по всяко време да се отрече от тях. На този етап обаче, те потвърждават останалите доказателства, събрани от разследващите през последните два месеца, през които е бил изнудван бизнесменът с инвеститорски интереси в "Младост". 
А те са следите от белязаните пари, записаните уговорки със СРС и показанията на предприемача. Предстои анализ и на записите от камерите в заведенията, където Дюлгеров е получил в лист хартия 70-те хиляди белязани евро и после, като е взел своята част, е дал останалите на Иванчева и Петрова. 

Освен белязаните пари, открити у Петко Дюлгеров, чантата на Биляна Петрова и кашонче в колата на Десислава Иванчева, плюс специалните разузнавателни средства, документирали разговорите между тях и изнудвания бизнесмен, като доказателства ще се ползват и записите от заведенията, в които са се получавали и предавали  белязаните пари. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Сотир Цацаров реагира на изказването на Екатерина Захариева по казуса "Иванчева"

Главният прокурор  Сотир Цацаров  попита дали позицията на вицепремиера Екатерина Захариева, че при ареста на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева са били "прекрачени граници", е позиция на целия кабинет.  В интервю за агенция "Фокус"..

публикувано на 19.04.18 в 12:12
ВИЖТЕ ОЩЕ
Спасители работят на мястото на нощна атака с дрон срещу жилищна сграда в Харков, 4 април 2024 г.

Нов руски ракетен обстрел в Харков

Тази нощ източният украински град Харков отново беше подложен на руски ракетен обстрел. Чули са се силни експлозии, има двама леко ранени при счупването на стъкла на четири жилищни сгради, съобщи кметът Игор Терехов. А в руската Смоленска област е..

публикувано на 24.04.24 в 08:17
Ярослав Димитров

РИК - Плевен се готви за изборите

РИК в 15 МИР – Плевен започна своята работа по организацията и подготовката на изборите на 9 юни. Очакваме близо 400 секционни комисии да има на територията на област Плевен, каза пред БНР председателят на РИК Ярослав Димитров. "Имаме..

публикувано на 24.04.24 в 08:01

Студенти правят симулация на парламентарен вот, учат се на политика

Студенти от организацията "България на младите" правят симулация на парламентарен вот. Миналата година те демонстрираха интерактивен модел за пресъздаване на държавната власт, озаглавен "Модел Република България", като пресъздадоха и водене на..

публикувано на 24.04.24 в 07:53
Еврокомисарят по управлението на кризи Янез Ленарчич

Еврокомисар зове за възстановяване на финансирането на Агенцията на ООН за бежанците

Еврокомисарят по управлението на кризи Янез Ленарчич призова за възстановяване на финансирането за Агенцията на ООН за бежанците. "Предвид хуманитарната катастрофа, финансирането на агенцията е застраховка живот за палестинските бежанци", написа..

публикувано на 24.04.24 в 07:48

Депутатите гласуват промени в Закона за българите, живеещи в чужбина и ГПК

С окончателно приемане на промени в Закона за българите, живеещи извън България, ще започнат работа депутатите. На второ четене влизат и промени в Гражданско-процесуалния и в Наказателния кодекс. Съвет по координация на политиките за..

публикувано на 24.04.24 в 07:34

Тристранката се събира за парите за заетост и безработица

Днес ще се проведе и първото заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество в мандата на служебното правителство. На него ще бъде обсъден проектът на Националния план за действие по заетостта, който предвижда 88 милиона лева от..

публикувано на 24.04.24 в 07:28

Законопроектите в подкрепа на Украйна, Израел и Тайван бяха приети окончателно от американския Конгрес

Съединените щати ще започнат да изпращат нови оръжия и оборудване на Украйна още тази седмица, каза американският президент Джо Байдън, след като помощният пакет за Киев беше приет от Конгреса. Текстовете, които предвиждат общо 95 милиарда..

публикувано на 24.04.24 в 05:27