Сериозни мерки за сигурност предприема полицията в София, заради срещата на върха ЕС-Западни Балкани

Снимка: БТА

Сериозни мерки за сигурност предприема полицията в София заради събитието. От МВР предупреждават, че заради придвижването на делегациите ще има задръствания в столицата и апелират към хората да се придвижват с метрото. 
Срещата на върха ЕС-Западни Балкани ще бъде съпътствана от национален протест на превозвачите. Целта е в деня, когато в столицата се провежда събитието, лидерите на Общността да бъдат убедени в размера на щетите, които ще нанесат предложените промените, свързани с командировъчните и почивките на международните превозвачи. 
Още два протеста са насрочени за днес. Музикалните състави на Българското национално радио продължават протестните си действия с митинг-концерт пред Войнишкия мемориал пред Националния дворец на културата с искане за увеличение на възнагражденията. 
Също пред НДК ще има и протест с искане да се спре унищожаването на реките. 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Френските власти обискираха офиси на партията на Меланшон заради подозрения в корупция

Френските власти обискираха офиси на лявата партия "Непокорна Франция" заради подозрения в корупция, заяви запознат източник, цитиран от ДПА. Акциите са част от две предварителни разследвания, провеждани от френската прокуратура срещу партията по подозрение в неправомерно наемане на сътрудници в Европейския парламент и нарушаване на..

публикувано на 16.10.18 в 17:46

Томаш Петържичек е новият външен министър на Чехия

Социалдемократът Томаш Петържичек бе назначен от президента Милош Земан за външен министър на Чехия, предаде Франс прес. Длъжността на министър на външните работи от юни бе временно изпълнявана от лидера на Чешката социалдемократическа партия Ян Хамачек след отказа на държавния глава да назначи на поста евродепутата Мирослав Похе, чийто..

публикувано на 16.10.18 в 17:45

Иран увеличи обсега на балистичните си ракети земя-вода до 700 километра

Иран е увеличил обсега на своите балистични ракети земя-вода до 700 километра, предаде Ройтерс. Това е заявил командващият въздушно-космическите сили на Корпуса на гвардейците на ислямската революция Амирали Хаджизаде. Той не уточни предишния обсег на ракетите, но добави, че някои ирански ракети с малък обсег са били използвани през последните..

публикувано на 16.10.18 в 17:43

Фалшивите новини за Виктория Маринова забъркани в работилница за сценарии, смята Антоний Гълъбов

"Мисля, че има смисъл да се вгледаме отново в словосъчетанието "фалшиви новини", когато говорим за фалшиви новини, акцентът винаги е върху фалшиви, но за големи групи от българското общество те са новини, така че горе-долу това се случи преди малко повече от седмица, когато се разбра за убийството“, каза доц. Антоний Гълъбов, преподавател в..

публикувано на 16.10.18 в 17:21
Милорад Додик бе избран за сръбски представител в колективното председателство (президентство) на Босна на изборите на 7 октомври.

Додик иска режисьора Кустурица за съветник

Новоизбраният сръбски член на колективното босненско председателство (президентство) Милорад Додик заяви, че първата му работа ще бъде да назначи за свой съветник режисьора Емир Кустурица, предаде БТА. В интервю за днешния брой на сръбския в. „Вечерне новости“ Додик каза, че предвижда още с встъпването си в длъжност да постави знамето на..

публикувано на 16.10.18 в 17:20