Сериозни мерки за сигурност предприема полицията в София, заради срещата на върха ЕС-Западни Балкани

Снимка: БТА

Сериозни мерки за сигурност предприема полицията в София заради събитието. От МВР предупреждават, че заради придвижването на делегациите ще има задръствания в столицата и апелират към хората да се придвижват с метрото. 
Срещата на върха ЕС-Западни Балкани ще бъде съпътствана от национален протест на превозвачите. Целта е в деня, когато в столицата се провежда събитието, лидерите на Общността да бъдат убедени в размера на щетите, които ще нанесат предложените промените, свързани с командировъчните и почивките на международните превозвачи. 
Още два протеста са насрочени за днес. Музикалните състави на Българското национално радио продължават протестните си действия с митинг-концерт пред Войнишкия мемориал пред Националния дворец на културата с искане за увеличение на възнагражденията. 
Също пред НДК ще има и протест с искане да се спре унищожаването на реките. 
ВИЖТЕ ОЩЕ
Външните министри на Германия Хайко Маас (вляво) и на Русия Сергей Лавров се срещнаха в Москва

Германия призова и други страни да се включат в Договора за ракетите с малък и среден обсег

„Не мога да си представя, че някой в Европа има интерес от нова надпревара във въоръжаването“, заяви германският министър на външните работи Хайко Маас в коментар на обявеното за 2 февруари оттегляне на САЩ от Договора за ракетите с малък и среден обсег, предава Ройтерс. Маас направи това изявление по време на съвместна пресконференция с..

публикувано на 18.01.19 в 14:37
Пред Министерски съвет се проведе ромски протест срещу изказването на Красимир Каракачанов от Войводиново.

МОН ще преосмисли дейността на Центъра за интегриране на ученици от етническите малцинства

Министерството на образованието ще преосмисли дейността на Центъра за интегриране на ученици от етническите малцинства, който функционира към министерството от 2005 година, обясни просветният министър Красимир Вълчев. Той коментира и случая с държавния служител в Центъра Лиляна Ковачева, след като стана ясно, че тя е организаторът на ромския протест..

публикувано на 18.01.19 в 14:33

Eврокомисарят Марош Шефчович обяви, че ще се кандидатира за президент на Словакия

Eврокомисарят Марош Шефчович обяви, че ще издигне кандидатурата си за предстоящите през март избори за президент в Словакия, съобщи БНГЕС. „Приех предложението на „Направление-социална демокрация“ да издигна кандидатурата си да предстоящите след два месеца избори за президент на Словакия“, заяви..

публикувано на 18.01.19 в 14:18
Красимир Вълчев

Красмир Вълчев: Делегираните бюджети са доказали своята ефективност

Делегираните бюджети са доказали своята ефективност и никой в системата не е против тях, заяви в отговор на критиките на БСП образователният министър Красимир Вълчев. Той припомни, че в училищата с концентрация на ромски деца се предоставят допълнителни средства, защото е необходима много по-задълбочена работата с тези деца: "Преди делегираните..

публикувано на 18.01.19 в 13:59

Проф. Людмил Георгиев: САЩ ще поискат да се спре преминаването на "Турски поток" през България

България се намира във васално положение спрямо САЩ и при това положение няма голямо значение кои са вътрешните политически субекти. Така критическият психолог проф. Людмил Георгиев коментира одобрените от парламентарно мнозинство преговори със Съединените щати за закупуване на изтребители Ф-16. Според него, подкрепата на ДПС за..

публикувано на 18.01.19 в 13:58