Сериозни мерки за сигурност предприема полицията в София, заради срещата на върха ЕС-Западни Балкани

Снимка: БТА

Сериозни мерки за сигурност предприема полицията в София заради събитието. От МВР предупреждават, че заради придвижването на делегациите ще има задръствания в столицата и апелират към хората да се придвижват с метрото. 
Срещата на върха ЕС-Западни Балкани ще бъде съпътствана от национален протест на превозвачите. Целта е в деня, когато в столицата се провежда събитието, лидерите на Общността да бъдат убедени в размера на щетите, които ще нанесат предложените промените, свързани с командировъчните и почивките на международните превозвачи. 
Още два протеста са насрочени за днес. Музикалните състави на Българското национално радио продължават протестните си действия с митинг-концерт пред Войнишкия мемориал пред Националния дворец на културата с искане за увеличение на възнагражденията. 
Също пред НДК ще има и протест с искане да се спре унищожаването на реките. 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Л. Георгиев: Срещата ЕС – Западни Балкани нито е историческа, нито ще има последствия от нея

Срещата Европейски съюз – Западни Балкани нито е историческа, нито ще има някакви последствия от нея. Това заяви в предаването „Нещо повече“ политическият психолог проф. Людмил Георгиев. „Това, че тези 6 държави, че няма да бъдат приети в ЕС, стана ясно и на децата от детската градина. За какъв успех, за каква историческа среща говорим. Това е..

публикувано на 22.05.18 в 17:47

Владимир Путин: Визитата на президента Радев е добър сигнал за възобновяване на руско-българските отношения в пълен формат

Визитата на президента Румен Радев в Русия е добър сигнал за възобновяване на отношенията между двете държави. Това посочи руският президент Владимир Путин след днешната си среща в Сочи с българския си колега Румен Радев. Двамата лидери обсъдиха развитието на двустранните отношения в редица сфери. "В хода на разговорите,..

обновено на 22.05.18 в 17:29

Светлана Шаренкова: Визитата на Радев в Русия не ни отдалечава от европейските ценности

Много положителен е тонът, който зададе Румен Радев – тон на откровеност и честност с ясно посочване на проблемите между нашите държави и с желание за рестарт и сближаване на отношенията между България и Русия. Това коментира в предаването „Нещо повече“ Светлана Шаренкова, председател на Форума "България – Русия". Тя не смята, че визитата на..

публикувано на 22.05.18 в 17:21

Държавно предприятие да поеме управлението и стопанисването на язовирите

Почти единодушно депутатите приеха на първо четене промените в Закона за водите. Само един народен представител се въздържа.  Те предвиждат държавата да носи отговорност за язовирите. След влизането на закона в сила общините ще имат три месеца да решат кои язовири да запазят за стопанисване и кои да прехвърлят. След изтичането на този срок..

публикувано на 22.05.18 в 16:54
Николай Нанков

Нанков: Новият проектозакон за ВиК сектора се очаква да е готов до края на юни

До края на юни се очаква да бъде готов новият проектозакон за ВиК сектора. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след участие в дискусионния форум "Новите инвестиции във ВиК инфраструктура". Очаква се законът да бъде приет от парламента до края на годината, след като бъдат изчистени разминавания с..

публикувано на 22.05.18 в 16:35