Протестен митинг-концерт събра музиканти от професионалните състави на БНР

Снимка: БТА

Музиканти от професионалните състави на Българското национално радио се събраха на протестен митинг-концерт пред Войнишкия мемориал пред Националния дворец на културата:

"Използваме случая, че тук са всички европейски лидери, за да им кажем, че всъщност в България българската култура не се заплаща подобаващо и няма нищо общо с възнагражденията, които се получават в Европа", каза председателят на радиосдружение "Подкрепа" Атанас Карафезлиев по повод искането на музикантите за увеличение на бюджета на Радиото, което да позволи повишение на възнагражденията им с 50 процента.

"Навсякъде в чужбина се ползваме с авторитет - всички състави са си го извоювали със своите представяния в чужбина, както и с професионализма, с които сме се отнасяли към работата си. В България наистина интелектуалния труд сякаш не се цени. Не ми се иска да вярвам, че изкуството и културата малко по малко започват да се загубват".

ВИЖТЕ ОЩЕ

Граждани излязоха на бдение в подкрепа на семейството на починалата в Сливен родилка

Болницата в Сливен "Д-р Иван Селимински" се очаква да направи днес изявление за случая с починалата в родилното отделение 33-годишна Ренета Томова. Вчера вечерта в подкрепа на семейството на родилката на мълчаливо бдение се събраха десетки граждани. Пред събралите се хора роднините й поискаха съд за началника на отделението д-р..

обновено на 20.08.18 в 07:58

Пожарът край Карлово е овладян

Пожарът край Карлово е овладян. До края на седмицата ще продължат дежурствата и обхождането на зоните на пожара край Карлово. Това съобщи в предаването "Преди всички" кметът на града д-р Емил Кабаиванов. Изгорели са около 100 декара иглолистна и широколистна гора. 140 души са се включили в гасенето, сред тях и доброволци, военни и служители..

публикувано на 20.08.18 в 07:41

От днес се ограничава паркирането в района на Националния стадион "Васил Левски"

От днес се ограничава паркирането в района на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Ще бъдат разчертани места само за 100 автомобила, собствениците на които ще заплащат такса "зелена зона" от 1 септември. Пространството ще се стопанисва от общинското дружество "Пазари Запад". Заместник-председателят на Столичният общински съвет..

публикувано на 20.08.18 в 05:30

Български военни разказват за потушаването на Пражката пролет

Протестна демонстрация е планирана за тази вечер пред посолството на Русия в чешката столица Прага в навечерието на 50-годишнината от нашествието на войски от Варшавския договор. По заповед на съветските власти на 20 август 1968 г. 250 хиляди военни, сред които и български, потушават Пражката пролет. Под заглавие "Не бяхме агресори" агенция Френс прес..

обновено на 20.08.18 в 05:22

Членове на семейства, разделени от Корейската война, ще се срещнат днес във Северна Корея

Членове на семейства, разделени от Корейската война, ще се срещнат тази сутрин в Кимгансан - планински курорт в Диамантената планина на Северна Корея, недалеч от демилитаризираната зона, предаде Ройтерс. Участие във фамилната среща ще вземат около 250 души от Южна и Северна Корея, повечето от които са на възрастта над 80 години. Общо около..

публикувано на 20.08.18 в 05:15