Протест-концерт за Пирин обедини природозащитници и музиканти

| обновено на 17.05.18 в 21:15
Снимка: БГНЕС

Концертът, който ще продължи до 22 часа, беше открит от колеги на алпиниста Боян Петров, които припомниха, че той е подкрепял каузата "Спаси Пирин" и призоваха идеите му да бъдат запазени и превърнати в реалност. 

По-рано министър-председателят Бойко Борисов благодари на Китай и Непал за помощта им в издирването на Боян Петров. В писма до председателя на Държавния съвет на Китайската народна република Ли Къцян и до премиера на Непал К. П. Шарма Оли той оценява високо усилията на китайското правителство и институции, както и на непалските власти, които обезпечиха издирвателната акция по въздух и суша.

Борисов изразява специална признателност на всички хора, участвали в спасителните екипи, въпреки крайно тежките метеорологични условия.

Исканията на гражданите за природния парк остават същите - оттегляне на промяната в плана за управление на парк "Пирин", оставки в правителството, както и обявяване на реалния собственик на концесионера "Юлен".

Повече от 4 месеца столичани участват в ежеседмичните протестни действия и се борят за опазването на планината. Защо - чуйте в анкетата на Еленица Маринова в звуковия файл.