Протест-концерт за Пирин обедини природозащитници и музиканти

| обновено на 17.05.18 в 21:15
Снимка: БГНЕС

Концертът, който ще продължи до 22 часа, беше открит от колеги на алпиниста Боян Петров, които припомниха, че той е подкрепял каузата "Спаси Пирин" и призоваха идеите му да бъдат запазени и превърнати в реалност. 

По-рано министър-председателят Бойко Борисов благодари на Китай и Непал за помощта им в издирването на Боян Петров. В писма до председателя на Държавния съвет на Китайската народна република Ли Къцян и до премиера на Непал К. П. Шарма Оли той оценява високо усилията на китайското правителство и институции, както и на непалските власти, които обезпечиха издирвателната акция по въздух и суша.

Борисов изразява специална признателност на всички хора, участвали в спасителните екипи, въпреки крайно тежките метеорологични условия.

Исканията на гражданите за природния парк остават същите - оттегляне на промяната в плана за управление на парк "Пирин", оставки в правителството, както и обявяване на реалния собственик на концесионера "Юлен".

Повече от 4 месеца столичани участват в ежеседмичните протестни действия и се борят за опазването на планината. Защо - чуйте в анкетата на Еленица Маринова в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Детският радиохор, Венеция Караманова

Протестен концерт на Детския радиохор пред сградата на БНР

Детският радиохор ще изнесе протестен концерт пред сградата на БНР в 12 часа днес. Причината за недоволството им е отстраняването на диригента - маестра Венеция Карамаринова. Протестиращите настояват тя да бъде диригент на радиохора още две години. След проведен конкурс в началото на 2018 година за диригент на хора бе назначена Теодора Димитрова, а..

публикувано на 20.08.18 в 08:00

Граждани излязоха на бдение в подкрепа на семейството на починалата в Сливен родилка

Болницата в Сливен "Д-р Иван Селимински" се очаква да направи днес изявление за случая с починалата в родилното отделение 33-годишна Ренета Томова. Вчера вечерта в подкрепа на семейството на родилката на мълчаливо бдение се събраха десетки граждани. Пред събралите се хора роднините й поискаха съд за началника на отделението д-р..

обновено на 20.08.18 в 07:58

Пожарът край Карлово е овладян

Пожарът край Карлово е овладян. До края на седмицата ще продължат дежурствата и обхождането на зоните на пожара край Карлово. Това съобщи в предаването "Преди всички" кметът на града д-р Емил Кабаиванов. Изгорели са около 100 декара иглолистна и широколистна гора, а най-вероятната причина за пожара е небрежност. 140 души са се включили в..

публикувано на 20.08.18 в 07:41

От днес се ограничава паркирането в района на Националния стадион "Васил Левски"

От днес се ограничава паркирането в района на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Ще бъдат разчертани места само за 100 автомобила, собствениците на които ще заплащат такса "зелена зона" от 1 септември. Пространството ще се стопанисва от общинското дружество "Пазари Запад". Заместник-председателят на Столичният общински съвет..

публикувано на 20.08.18 в 05:30

Български военни разказват за потушаването на Пражката пролет

Протестна демонстрация е планирана за тази вечер пред посолството на Русия в чешката столица Прага в навечерието на 50-годишнината от нашествието на войски от Варшавския договор. По заповед на съветските власти на 20 август 1968 г. 250 хиляди военни, сред които и български, потушават Пражката пролет. Под заглавие "Не бяхме агресори" агенция Френс прес..

обновено на 20.08.18 в 05:22