Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилският президент упълномощи армията да разчисти протестни блокади

Мишел Темер
Снимка: БТА

Бразилсският президент Мишел Темер е упълномощил военните да разчистят блокадите по националните важни пътища, където  шофьорите на тирове и камиони протестират от пет дни, заради високите цени на горивата.

В бразилския град Сао Пауло - главен бизнес център, е обявено извънредно положение. Прекратени са административни услуги, за да се пести гориво, след петдневната блокада на големите бразилски магистрали, заради стачка на шофьорите на камиони. 

В изявление на градския съвет се казва, че извънредното положение ще позволи да се изземва  гориво от  бензиностанциите, както и да се извършат покупки, без да се преминава по стандартните бюджетни процедури. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Мишел Темер

Бразилският президент Мишел Темер избегна съдебно преследване

Бразилският президент Мишел Темер събра достатъчно гласове в своя подкрепа в Камарата на депутатите, за да не му бъдат повдигнати обвинения във вземане на подкупи. Така той се спаси от дело във Върховния съд, което щеше да го отстрани от поста. Опозицията..

публикувано на 03.08.17 в 07:34
Мишел Темер

Мишел Темер: Няма да подам оставка

Бразилският президент Мишел Темер се усъмни в достоверността на аудиозаписа, уличаващ го в корупция, предава Ройтерс. Той заяви, че ще поиска от Върховния съд да направи експертен анализ на автентичността му и да спре образуваното срещу него..

публикувано на 21.05.17 в 08:31
ВИЖТЕ ОЩЕ
Симона Велева

Симона Велева: Медийната среда у нас е изключително политизирана

Медийната среда у нас е изключително политизирана, а истинските медийни проблеми не са във фокуса . Това мнение изрази в интервю за БНР Симона Велева от Съвета за електронни медии. Тя коментира европейските законодателни промени, касаещи..

публикувано на 16.04.24 в 11:41

Пожар избухна в Старата фондова борса в Копенхаген

Пожар избухна в Старата фондова борса в Копенхаген - една от най-емблематичните сгради на датската столица, предаде Ройтерс. Огънят е погълнал заострения връх на кулата, който е се е срутил върху покрива. Няма данни за пострадали. На излъчени от..

публикувано на 16.04.24 в 11:39
Маркус Пипер

Приближен на Урсула фон дер Лайен отказа назначение в ЕК

Германски депутат обяви в понеделник, че няма да поеме пост в Еврокомисията, след като заради назначението му председателката на институцията Урсула фон дер Лайен стана обект на критики на фона на стремежа си към втори мандат на поста. В края..

публикувано на 16.04.24 в 11:29
Петя Банкова

Отново отложиха мярката на бившата шефка на Митниците

Заради болен адвокат за втори път отложиха мерките за неотклонение на бившия директор на митниците Петя Банкова и хасковския бизнесмен Стефан Димитров.  Те остават в ареста поне до четвъртък, когато мерките им ще се гледат от друг съдебен състав...

публикувано на 16.04.24 в 11:27

Оскверниха гроба на патриарх Неофит

Неизвестни лица са поругали и осквернили гроба на Български патриарх и Софийски митрополит Неофит, намиращ се под колонадата на столичния митрополитски храм "Св. Неделя".  Кръстът е изваден от гроба, част от него е счупена, мраморното надгробно..

публикувано на 16.04.24 в 10:25

Силистренци ще гледат премиерно нова интерпретация на "Криворазбраната цивилизация"

Добре познатия сюжет на пиесата "Криворазбраната цивилизация" силистренци ще имат възможност да гледат тази вечер от 19:00 часа на сцената на Драматично-кукления театър, но поднесен в стила на театралната клоунада. Въпреки това, посланието на..

публикувано на 16.04.24 в 10:18
Протест на журналисти в Атина, май 2016 г.

Гърция: Денонощие без новинарски емисии, журналистите искат скок на заплатите

Работещите във всички гръцки медии участват в 24-часова стачка, като част от призива на синдикатите за протести. Журналистите стачкуват днес, за да излъчват утре протестните демонстрации в страната. Всички медии прекратиха излъчването на..

публикувано на 16.04.24 в 10:04