"Сладък лимон" на Давид Америк и Аркади Тарида от Испания част от "Златната липа 2018"

23 годишните Давид Америк и Аркади Тарида от Барселона бяха в Стара Загора на 3-ти юни, за да представят своя филм "Сладък лимон" в извънконкурсната програма на международния кинофестивал "Златната липа 2018".  Много важна част от съдържанието на филма е музиката написана от групата The Wardenclyffe. Когато  Давид за първи път чува тази група, която създава електронна музика е категоричен, че ще  повери саундтрака на "Сладък лимон" на музикантите от The Wardenclyffe.  Давид разказва: "Аз много обичам музиката, защото чрез нея можехме да направим много препратки и да се озвучат конкретни сцени във филма ни. И така преди две години попаднах на група  The Wardenclyffe от Таррагона - това е старинен град на 100 километра от Барселона. Предложих им да напишат музиката за филма, защото не можех да си представя филма ми без електронна музика, много харесвам електронната музика. Неслучайно наситихме филма си с музика, защото тя е половината от историята, тя е 50 процента от съдържанието, защото когато видяхме актьора и неговия герой не можехме да си представим, че той ще е тъжен или щастлив без помощта на музиката, затова тя е толкова важна, и по-специално в случая електронната музика." И това е съвсем обяснимо, защото "Сладък лимон" е тийнейджърска история, в нея е показан животът на един тийнейджър, който винаги е различен в решенията и избора си, но в хода на филма  разбира, че неговият избор носи последствия, с които трябва да се справи. А защо филмът се нарича "Сладък лимон" обяснението на Аркади е следното: "Това е метафора на живота, нашият герой не знае, че в живота не винаги всичко е сладко, той се опитва да прави добро, но всъщност изборът е възможно най- лошият." Цялото интервю с Давид и Аркади можете да чуете в приложения линк.


ВИЖТЕ ОЩЕ

На гости на оперния фестивал "Барток Плюс" в Мишколц

Мишколц е много интересен град. Бих го сравнила със Созопол по времето на Аполония. Целият град живее в атмосферата на фестивала. Навсякъде, по всяко време се случва нещо артистично. По традиция фестивалът се открива с голямо празнично шествие из града, водено от мажоретки и духов оркестър. Следват огромни кукли на конци, в ролите на които дефилират..

публикувано на 17.06.18 в 16:28

Трети ден на второто издание на "Радио парк фест" на БНР

Днес е последният ден на второто издание на "Радио парк фест". Жанрово разнообразие преобладава в музикалната линия на фестивала, както и различни образователни и спортни инициативи, в които всеки присъстващ може да се включи. В 10.00 часа стартира проектът "Красотата на човешкия глас" - музикално-образователно ателие на Музикална къща - БНР...

публикувано на 17.06.18 в 09:17

Международният ден на йога отбелязваме с концерт на "Гундеча Брадърс"

Тази година Международният ден на йога ще се празнува в над 30 града и няколко села у нас.  Основното събитие ще се проведе в София на 24-ти юни от 10:00 часа в Inter Expo Center - Интер Експо Център на бул. „Цариградско шосе“ No147. Под патронажа на посланика на Република Индия в България India in Bulgaria (Embassy of India, Sofia) Н. Пр. г-жа..

публикувано на 16.06.18 в 11:24

Александър Велев, Стефан Вълдобрев и Влатко Стефановски за Радио парк фест

С Радио парк фест БНР иска да създаде приятни емоции на софиянци в навечерието на лятото. Това отбеляза в интервю за предаването "Хоризонт за вас" Александър Велев, генерален директор на Българското национално радио: "Надявам се един подобен Радио парк фест да стане традиция и да правим това всяка година по това време. Миналата година..

публикувано на 15.06.18 в 18:29
Огледало: кабаре и други истории

Огледало: кабаре и други истории, разказани от Ина Кънчева, Людмил Ангелов и Ицко Финци

След албумите, посветени на Полин Виардо и на тангото, певицата Ина Кънчева и пианистът Людмил Ангелов се обръщат в донякъде неочаквана посока и решават да покажат любовта си към джаза и кабарето. Албумът им „Малка нощна музика“ тези дни ще се появи на музикалния пазар, а в петък, 15 юни, от 19.30 часа във Военния клуб дуото, заедно с актьора Ицко..

публикувано на 14.06.18 в 21:37