Арестуван е и третият участник в нападението срещу четирима души в Угърчин

Задържан е и третият участник в нападението срещу четирима души в Угърчин.

Прокуратурата ще иска и тримата да останат за постоянно в ареста.

В понеделник те нападнаха с брадва и ножове двама строителни работници в училището в Угърчин и нанесоха побой на възрастен мъж и жена.

Заради инцидентите има засилено полицейското присъствие в града, включително и от части на жандармерията.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Преглед на чуждестранния печат

Темата за миграцията днес е водеща за пресата в Централна Европа. Пражкият вестник "Хосподаржске новини" се фокусира върху решението на премиера на Чехия Андрей Бабиш да свика Съвет за национална сигурност, на който да се реши как да се охраняват държавните граници от проникване на мигранти. Причината -  опасения, че Германия вече няма да допуска на..

публикувано на 22.06.18 в 10:07

Близо 15 часа вече Кипър се бори с огромен пожар

Близо 15 часа вече Кипър се бори с огромен пожар в северозападната част на острова. Късно през нощта страната поиска помощ от съседния Израел.  След много тежка нощ тази сутрин мощни сили на пожарната, полицията, гражданска отбрана и Националната гвардия продължават битката за окончателното овладяване на пожара, след като малко след полунощ те..

публикувано на 22.06.18 в 09:50
Арман Бабикян

Арман Бабикян: Майките няма да се успокоят въпреки оставката на зам.-министър Димитрова

"Законодателното предложение на омбудсмана и на майките на деца с увреждания е справедливо", каза в предаването „Преди всички“ политическият пиар и анализатор Арман Бабикян. Той коментира реакцията на властта:     „Разбрахме, че веднага са готови да дадат жертвени агнета – министър, зам.-министър, само и само да се успокоят, но тези хора няма да се..

публикувано на 22.06.18 в 09:19

Проливен дъжд наводни къщи в монтанското село Ерден

Десетина къщи са наводнени снощи в монтанското село Ерден след проливен дъжд и преливане на отводнителни канали. Днес се очаква да започне отводняване и отстраняване на щетите.  Около сто литра на квадратен метър е количеството на валежите, паднали за кратко в село Ерден и съседното Вирове. Дъждовната вода от района се събира от отводнителни канали,..

публикувано на 22.06.18 в 09:08

Хеликоптер се включи в издирването на избягалия затворник

В издирването на избягалия затворник Борис Иванов се включи и хеликоптер. Полиция и части на жандармерията през цялата нощ са претърсвали райони около Ловеч, където се предполага, че той се укрива. По информация на "Хоризонт", мъжът вече се издирва и на територията на цялата страна, тъй като има вероятност да е избягал с автомобил.  Иванов избяга вчера..

публикувано на 22.06.18 в 08:57