НСИ: Инфлацията за периода май 2017 - май тази година е 2.6 процента

Снимка: БГНЕС

Инфлацията за периода май 2017 - май тази година е 2.6 процента, отчитат от Националния статистически институт.

Спрямо април потребителските цени са се увеличили с 0,3 на сто, а поскъпването е движено основно от горивата.

Транспортът и автомобилните застраховки също увеличават цената си в сравнение с април.

През май по-високи са били цените на някои зеленчуци и плодове, както и на млечни продукти.

ВИЖТЕ ОЩЕ

САЩ позволиха на Huawei временно и частично да възобнови своята дейност

Министерството на търговията на САЩ е издало 90-дневен временен генерален лиценз на китайската телекомуникационна компания Huawei, който възобновява правото й да обслужва мрежите и да обновява програмното обезпечение за нейните мобилни устройства, използвани в САЩ, предаде ТАСС. Съответното уведомление е представено на официалния сайт на министерството на..

публикувано на 21.05.19 в 01:52
Мигранти чакат специален влак за Дюселдорф на гарата в германския град Пасау

Германия е похарчила 23 милиарда евро за интеграция на бежанците през 2018 г.

Германия е похарчила миналата година рекордни 23 милиарда евро за интеграция на бежанците и за предотвратяване на миграцията към нейна територия, предаде Ройтерс като се позова на официален доклад на финансовото министерство в Берлин. Увеличението в сравнение с 2017 година е 11 процента, а документът ще бъде обсъден на днешното заседание на германското..

публикувано на 21.05.19 в 01:14

Испанската полиция арестува четирима души за пране на пари на венецуелската петролна компания

Испанската полиция арестува четирима души като част от разследване за пране на пари, включващо средства на венецуелската петролна компания Петролеос де Венесуела, предаде "Асошиейтед прес". Полицията потвърди информацията на испански медии, че четиримата задържани ще отговарят и по обвинения в корупция при международни транзакции и във фалшифициране на..

публикувано на 21.05.19 в 01:08

„Нафтогаз“: Продължаването на транзита на газ през Украйна след 1 януари не е гарантирано

Продължаването на транзита на синьо гориво през Украйна след 1 януари 2020 година не е гарантирано, предупреди шефът на украинската компания „Нафтогаз“. Русия е отказала да води през този месец преговори с Киев. Такива не са предвидени и за юни, съобщи изпълнителният директор на „Нафтогаз“ Юрий Витренко. По думите му Москва е аргументирала..

публикувано на 20.05.19 в 18:07
Теменужка Петкова

Теменужка Петкова: Дефицитът в НЕК е свит до минимално възможното

"Вземат се мерки и дефицитът в НЕК е свит до минимално", заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова: "Това, което трябва да се случи от тук нататък, е да се върви към пълната либерализация на електроенергийния пазар, а освен това, да бъдат изведени всички производители на електрическа енергия на свободния пазар. Трябва да бъдат предприети и..

публикувано на 17.05.19 в 12:50