НСИ: Инфлацията за периода май 2017 - май тази година е 2.6 процента

Снимка: БГНЕС

Инфлацията за периода май 2017 - май тази година е 2.6 процента, отчитат от Националния статистически институт.

Спрямо април потребителските цени са се увеличили с 0,3 на сто, а поскъпването е движено основно от горивата.

Транспортът и автомобилните застраховки също увеличават цената си в сравнение с април.

През май по-високи са били цените на някои зеленчуци и плодове, както и на млечни продукти.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Еърбъс" обмисля да изтегли инвестициите си от Великобритания

Европейският производител на самолети "Еърбъс" обясни, че е направил оценка на рисковете, свързани с Брезкит, и предупреди, че обмисля да изтегли инвестициите си от Великобритания. Ако страната напусне "едновременно единния пазар и митническия съюз незабавно и без преходно споразумение", това ще предизвика големи смущения в производството ѝ във..

публикувано на 22.06.18 в 07:40

Постигнато е споразумение за излизане на Гърция от спасителния план

Министрите на финансите на страните от еврозоната са се споразумели за условията по излизането на Гърция от третата ѝ спасителна програма, включително за мерки за облекчаване на дълга и последен транш. Това са съобщили източници, цитирани от ДПА. "Имаме сделка за Гърция", е обявил малко след полунощ европейски източник, след продължила повече от..

обновено на 22.06.18 в 07:35

Влязоха в сила ответните митнически мерки на ЕС по отношение на някои американски стоки

Ответните мерки, предприети от Европейския съюз по отношение на някои американски продукти като дънки, бърбън и мотори, в отговор на наложените от Вашингтон мита върху стоманата и алуминия, влязоха в сила днес в полунощ (1 часа българско време), съобщи Франс прес. Списъкът с продуктите, които вече са обект на допълнителни европейски мита,..

публикувано на 22.06.18 в 02:04

21 туроператори не са представили задължителна застраховка "Отговорност на туроператора"

21 туроператори не са представили задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", което е изрично условие за извършване на дейността. По тази причина имената им в Националния туристически регистър ще бъдат оцветени в червено.  Така потребителите ще се ориентират дали туроператорът е коректен и спазва закона, съобщиха от Министерството..

публикувано на 21.06.18 в 19:55
Димитър Събев

Димитър Събев: Свободната търговия си има своите ползи, но през последните години е стигнала твърде далеч

Свободната търговия си има своите ползи, има си своето място. Тя обогатява, но през последните години е стигнала твърде далеч. Това отбеляза в интервю за предаването "Нещо повече" икономическият анализатор Димитър Събев: "Доналд Тръмп направи една стъпка, която може да не е добра, но е логична. Мерките, които САЩ въвежда, ще бъдат на..

публикувано на 21.06.18 в 19:06