Весела Василева и Явор Борисов за спектакъла "Настане вечер"

Снимка: БГНЕС


"Настане вечер" е авторски спектакъл на режисьорката Весела Василева (награда "Икар" за дебют за спектакъла й "Великденско вино" в театър "Възраждане" в София) и тримата актьори - Явор Борисов, Никола Мутафчиев и Мак Маринов. Чуйте разговора на Златна Костова с режисьорката и един от актьорите за най-чудесното, според Златна, представление в Малкия сезон на ТР СФУМАТО за тази година. Представлението закрива Сезона с обещание за пространство от страна на СФУМАТО, за да може да се развива и узрее за жадната за високо изкуство театрална публика.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Режисьорът Маргарита Младенова

Финално обществено обсъждане на проекта "Пристройката"

Последно обществено обсъждане на проекта " Пристройката" ще се състои на 20 септември в Театрална работилница "Сфумато". Той предвижда разширяване на културното пространство на Театралната работилница "Сфумато". Според режисьора проф.  Маргарита Младенова "т еоретично всички институции стоят зад този проект", а сега се разгласява..

публикувано на 18.09.18 в 14:58
Кадър от филма

Филмът "Вездесъщият" е българското предложение за "Оскар" за чуждоезичен филм за 2019-а

Филмът "Вездесъщият" на режисьора Илиян Джевелеков е българското предложение за "Оскар" за чуждоезичен филм за 2019 година, съобщи Националният филмов център. Филмът е избран от 11-членна комисия с председател Владимир Андреев. Главният герой е писател и шеф на рекламна агенция, който следи всички около себе си със скрити камери...

обновено на 18.09.18 в 12:32

Пиесата “12-а нощ” от Шекспир ще бъде представена в крепостта “Трапезица” във Велико Търново

Пиесата “12-а нощ” от Уилям Шекспир ще бъде представена в крепостта “Трапезица” във Велико Търново. Идеята е на Великотърновското дружество за приятелство България – Япония и Сдружение “Театър Вятър”. Спектакълът, който е направен с финансовата подкрепа на Програма “Изкуство и култура” на Общината и съдействието на Регионалния исторически..

публикувано на 18.09.18 в 10:22

"Игра на тронове" спечели статуетката за най-добър драматичен сериал на наградите "Еми"

Сериалът "Игра на тронове" спечели статуетката за най-добър драматичен сериал на тазгодишната церемония по връчването на наградите "Еми". Сценаристите и продуценти  Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс излязоха на сцената в Майкрософт Тиътър заедно с целия екип.  Според Бениоф заслугата за успеха е преди всичко на писателя, създал поредицата  - Джордж Ар..

публикувано на 18.09.18 в 09:19

Радиооркестърът за народна музика и "Арт ефир" - с награди за ярки постижения в областта на културата

Оркестърът за народна музика на Българското национално радио и предаването "Арт ефир" по програма "Христо Ботев" на БНР получиха наградите на София за ярки постижения в областта на културата. С наградата за цялостно творчество беше удостоен писателят Георги Господинов. Оркестърът на БНР получи награда в категория "Фолклор" за проекта си "Ритъмът..

публикувано на 17.09.18 в 20:36