Весела Василева и Явор Борисов за спектакъла "Настане вечер"

Снимка: БГНЕС


"Настане вечер" е авторски спектакъл на режисьорката Весела Василева (награда "Икар" за дебют за спектакъла й "Великденско вино" в театър "Възраждане" в София) и тримата актьори - Явор Борисов, Никола Мутафчиев и Мак Маринов. Чуйте разговора на Златна Костова с режисьорката и един от актьорите за най-чудесното, според Златна, представление в Малкия сезон на ТР СФУМАТО за тази година. Представлението закрива Сезона с обещание за пространство от страна на СФУМАТО, за да може да се развива и узрее за жадната за високо изкуство театрална публика.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Галерия "Дечко Узунов" разказва в изложба за първата Мис България

Галерия "Дечко Узунов" разказва в изложба за първата Мис България и за красавиците, позирали на големи майстори в миналото.  В предаването "Хоризонт до обед" кураторът на изложбата Пламен Петров разказва как се е стигнало до нея:   "Поводът е патронът на галерията, галерия "Дечко Узунов". Информацията, която съществува в пространството и което..

публикувано на 21.11.18 в 12:56

Българската художничка Ода Жон представя голяма ретроспективна изложба

Българската художничка Ода Жон представя  голяма ретроспективна изложба, наречена "Сърцевина". В предаването "Преди всички" тя каза: "Аз съм развълнувана, защото за първи път показвам тук мои творби. Чувството е хубаво, защото имах възможност да работя с изключително професионални хора, които толкова много допринесоха утре да бъде тя..

публикувано на 21.11.18 в 11:32
Лукас Маскиано

Лукас Маскиано ще изнесе серия акустични концерти у нас

Аржентинският музикант Лукас Маскиано ще има поредица от акустични концерти в няколко града на България – София, Пловдив, Бургас, Варна, Козлодуй.  "Преди една година бях в Козлодуй и установихме много добър контакт с публиката, харесахме ги и отново ще се върнем там", разказа той в  предаването "Преди всички". "Ще представя песните, които вече..

публикувано на 21.11.18 в 11:14

Започва фестивалът на планинарското и екстремното кино – Банско филм фест

В Банско довечера започва фестивалът на планинарското и екстремното кино – Банско филм фест. 100 филма от над 30 държави ще бъдат показани в следващите 5 дни, като за някои от лентите това ще бъде световната премиера. По традиция във фестивала ще участват именити наши и чуждестранни представители на екстремните спортове. Филмите ще отведат..

публикувано на 21.11.18 в 03:17

Ватикана представя руско изкуство и икони от Третяковската галерия

Ватикана представя за първи път руско изкуство и икони от "Третяковската галерия", след като преди две години съкровища от неговите хранилища бяха показани в московския музей, съобщи "Асошиейтед прес". "Третяковската галерия" дава на заем на Ватикана някои от най-значимите картини и икони, които притежава. Много от тях напускат музея за първи път за..

публикувано на 21.11.18 в 02:06