Франция и Германия искат сътрудничеството в търговията да продължи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският министър на икономиката и финансите Брюно льо Мер и германският му колега Петер Алтмайер увериха, че искат да вървят напред „ръка за ръка“ на фона на напрежението по света, свързано с наложените от Съединените щати по-високи търговски мита, предаде Франс прес.

„Германия и Франция винаги са вървели напред ръка за ръка по въпроса за световната търговия“, заяви Льо Мер на пресконференция след среща с Алтмайер в Париж.

„Обезпокоени сме от американските решения в сферата на търговията. Смятаме решението на американското правителство за увеличаване на митата за неоправдано“, каза той. По думите му Европейският съюз е реагирал по правилен начин на предизвикателството, давайки „твърд, премерен и единен отговор“.

„Нашата цел е да избегнем по възможност търговска война, защото в края на такава война няма да има победители, ще има само жертви от двете страни на Атлантика и в световен план“, каза на свой ред Алтмайер.

ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК прави последващ контрол на шест фирми, производители и търговци на горива

Комисията за защита на конкуренцията проучва дали шест фирми - производители и търговци на горива спазват поети през март миналата година задължения за гарантиране на пазарната среда. Комисията анализира детайлно отношенията между участниците на всяко едно от нивата по веригата производство-внос-търговия на едро и търговия на дребно с горива. Специално..

обновено на 14.11.18 в 14:06

Малайзия обвинява Goldman Sachs в измама

След сделката на държавния инвестиционен фонд 1 Malaysia Development Berhad (1MDB) с Goldman Sachs Group Inc. Малайзия се оказа измамена, заяви в интервю за CNBC News премиерът на страната Махатхир Мохамад. Американската банка е във фокуса на регулаторите и надзорните институции заради предполагаема роля при присвояване на пари чрез 1MDB...

публикувано на 14.11.18 в 12:55

НСИ: Най-масовият бензин и дизеловото гориво са поскъпнали с повече от 3% през октомври

С повече от три процента са поскъпнали дизелът и най-масовият бензин А 95Н през октомври спрямо месец по-рано, сочат данните на Националния статистически институт. Поскъпването при А 98 е 2,7 на сто. Според официалните данни, за една година доходите са се обезценили с близо 4 %. Инфлацията през октомври се движи основно от горивата и останалите..

публикувано на 14.11.18 в 12:48

Синдиците на КТБ обявиха за продажба 51% от капитала на "Тренд асет мениджмънт"

Синдиците на Корпоративна търговска банка обявиха за продажба 51 % от капитала на управляващото дружество "Тренд асет мениджмънт", съобщават на сайта на банката в несъстоятелност. Процедурата по продажба ще се извърши на четири етапа, а писма за интерес могат да се подават до 30 ноември. Продажбата е съвкупно на активи от управляващото дружество и..

публикувано на 14.11.18 в 12:27

Проверяват подготовката на тецовете за зимния сезон

Министерството на енергетиката и Електроенергийният системен оператор започват проверки на топлофикационните дружества. Те ще бъдат с фокус дали тецовете в цялата страна спазват задълженията да поддържат запаси от горива за зимния сезон.

публикувано на 14.11.18 в 12:02