Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работещите в метрото в Атина стачкуват

| обновено на 12.07.18 в 12:26
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Проблеми с транспорта в Гърция в разгара на туристическия сезон. Днес Атина е без метро, което предизвиква огромни задръствания, а железничарите не се отказват от протестите през ден. 

Синдикатите блокираха движението на метрото за 6 часа, за да проведат Общо събрание на работещите. Обсъждат се проблемите с липса на достатъчно служители, ниското заплащане и се очаква да фиксират дата за 24-часова стачка.

Работниците в метрото обвиняват ръководството на компанията, че отказва преговори със синдиката.

Проблемите в железопътния транспорт също доведоха до протести на железничарите. Те стачкуват през ден, като спират влаковете през три часа. Всички желаещи да пътуват в Гърция с влак до 21 юли са принудени да променят резервации, съобразно часовете и дните на стачните действия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Авария остави без вода жителите в централната част на Берковица

Аварията е на главен водопровод е на улица ”Калето”, уточнява от ВиК Берковица. Поради тази причина без вода са живеещите в централната част на града и квартал "Заряница". От местното водоснабдително дружество уведомяват потребителите, че аварията се очаква да бъде възстановена в най-кратки срокове и водата да бъде пусната в ранния следобед..

публикувано на 19.04.24 в 16:06
Министър-председателят Димитър Главчев

МС приема програма за компенсиране на разходите за електроенергия

Програма за компенсиране на разходите за крайни клиенти за електрическа енергия за първите шест месеца на тази година предстои да бъде приета от Министерския съвет на днешното му заседание.  Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на заседанието.  С 30 млн. лв. ще се компенсират разходите за електроенергия на училища,..

публикувано на 19.04.24 в 15:55
Анна Йончева, основател на инициативата

Анна Йончева: Благодарна съм за всичко научено от семействата на деца с увреждания

Преди 5 години на една детска площадка в София една майка вижда как дете съветва друго дете да не играе с момиче в инвалидна количка, защото момичето е заразно. Така Анна Йончева решава да направи децата с увреждания видими, за да могат другите деца да свикнат с тях и да играят заедно.  Тя е фотограф-любител, основател на проекта „Различните деца“,..

публикувано на 19.04.24 в 15:53

През май в търговска експлоатация влиза терминалът за газ до Александруполис

От началото на май в търговска експлоатация влиза терминалът за втечнен газ до Александруполис, като България притежава 20% от акциите на проекта. Успешно приключват пробите за включване в търговска експлоатация на терминала за втечнен газ до Александруполис, съобщават от министерството на енергетиката в Атина. В момента текат изпитанията..

публикувано на 19.04.24 в 15:37

Д-р Пламен Цеков: НЗОК заплаща на сляпо, купува услуга, но не пита болницата колко ѝ струва

Забавяне на преструктуриране на болниците е заради страх в политическата класа. Защото това е драстична промяна и ще доведе до преподреждане на пазара на болничните услуги .   Това заяви в интервю пред БНР д-р Пламен Цеков, бивш шеф на НЗОК, сега директор на болницата в Севлиево. "И ще се окаже, че много от най-добрите лечебни заведения..

публикувано на 19.04.24 в 15:33
Проф. Александър Маринов

Проф. Ал. Маринов прогнозира: Промени в съотношението на силите след изборите

"Картината след изборите е много неясна. Тя няма да съвпадне с тази, която имаме сега ". Това мнение изрази пред БНР политологът проф. Александър Маринов - преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски".  Според него ще се промени съотношението на силите. Той прогнозира влизането в парламента на 1 или 2-ма нови участника :..

публикувано на 19.04.24 в 14:24

Фестивалът на хумора и сатирата в Габрово ще се проведе от 17 до 19 май

Фестивалът на хумора и сатирата в Габрово ще се проведе от 17 до 19 май, а днес организаторите обявиха програмата за най-мащабното събитие в града. Денят на Габрово е на 17 май. На 18-и е най-дългоочакваното събитие в града на смеха. Карнавалът ще премине по централните улици с 80 весели сюжета, с които местните хора призовават "Правете..

публикувано на 19.04.24 в 14:08