Коста Филипов: До края на годината Македония може да стане член на НАТО

Коста Филипов
Снимка: БГНЕС

До края на годината Македония може да стане член на НАТО. Това каза журналистът Коста Филипов в интервю за предаването „Нещо повече“. 

"По силата на договора референдумът за утвърждаване на новото име Република Северна Македония трябва да бъде края на септември, дори и малко по-късно да е, и след това вече е голямата битка в парламента за постигане на мнозинство от две трети, с което да бъде извършена промяна на конституцията и да бъде записано утвърденото на референдума име. Много клопки има пред премиера Зоран Заев през тези политически месеци, които трябва да преодолява – опозицията на ВМРО-ДПМНЕ, поведението на президента Георги Иванов, Гърция, където също трябва да ратифицират договора. Горещите летни политически месеци ще бъдат крайно интересни и в Македония, и в Гърция,“ добави той.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Тодор Николов

Изследват пачки пари и тефтер, открити край тялото на шефа на КАТ-Казанлък

Втори оглед се извършва днес на мястото, където вчера беше открит мъртъв началникът на Пътната полиция в Казанлък. Тодор Николов беше намерен прострелян в личния си автомобил край село Бузовград. Във водоема, в който са открити пачки с пари, е намерен хартиен свитък, който тепърва ще бъде предаден за експертиза. В купето на автомобила, в..

публикувано на 15.12.18 в 12:17

62 проекта за 62 млн. лв. се реализират в Кюстендилска област

68 проекта за около 62 млн. лв. се реализират в Кюстендилския регион към момента, обявиха от областния информационен център. Най-много договори са сключени по програмата за  Развитие на човешките ресурси - 24  на обща стойност за около 9 млн. лева. Любопитното е, че община Дупница, която е с по малко население, е изпреварила община..

публикувано на 15.12.18 в 11:27
Празникът на вината, ракиите и мезетата във Враца се провежда за втора поредна година.

Празник на вина, ракии и мезета във Враца

За втора поредна година във Враца ще се проведе празник на вината, ракиите и мезетата. На централния площад в града десетки врачани ще покажат домашната си продукция. След дегустация ще бъдат определени победителите в три категории за питиета и мезета. Десетки врачани, които сами си произвеждат питиета и деликатеси, ще участват в конкурса за..

публикувано на 15.12.18 в 11:19

Велико Търново откупи парцел за детска градина

Община Велико Търново откупи от реститути 970 квадратни метра парцел за изграждането на детска градина. За част от имота общината се яви на търг, организиран от частен съдебен изпълнител. Крайният квартал „Зона В“ никога не е имал детска градина. За изграждането на учебното заведение, което ще е първото през последните 40 години за Велико..

публикувано на 15.12.18 в 11:12

Холандия планира покупка на Ф-15

Холандия възнамерява да купи още 15 нови изтребителя Ф-15 от американската компания Локхийд Мартин , съобщи военният министър на страната Анк Бейлевелд, предаде БТА. Франс прес отбелязва, че холандското правителство вече поръча 37 подобни самолета. Доставката им е предвидена за следващата година, а общо придобивката е на стойност 4,5..

публикувано на 15.12.18 в 11:04