Доналд Тръмп – Джузепе Конте: нов стратегически диалог между САЩ и Италия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От двустранната среща Доналд Тръмп - Джузепе Конте в Белия дом стана ясно, че се създава нов стратегически диалог между САЩ и Италия. Той обхваща съгласието на американската страна Италия да е с водеща роля в Средиземноморието за стабилизиране на положението в Либия. За тази цел, през есента в Рим ще се проведе специална среща.

Вашингтон поддържа и идеята за постоянен двустранен контрол между Съединените щати и Италия в Средиземно море срещу тероризма и имиграцията.

Това решение, взето отвъд океана, обаче е в противоречие с политиката на Франция за Либия. По въпроса за имиграцията, Доналд Тръмп даде за пример Италия на другите европейски страни.

Що се отнася до санкциите срещу Русия, по думите на Джузепе Конте „те не могат да бъдат премахнати от днес до утре”. Той  държи от това да не пострада италианската икономика, по същата причина и от ембаргото срещу Иран, за което Тръмп изяви желание да разговаря с Техеран.

Американският президент подкрепя реализацията на Трансадриатическия газопровод, чиято крайна точка е в италианската област Пулия, с цел намаляване на руското влияние.

ВИЖТЕ ОЩЕ

САЩ градят коалиция за охрана на пътищата през Персийския залив

САЩ изграждат коалиция заедно със съюзниците си за охрана на морските коридори в Персийския залив чрез поставянето под наблюдение на целия морски трафик. Това заяви високопоставен представител на Държавния департамент, но не уточни кои са тези страни. Тези мерки се предприемат след неотдавнашните нападения срещу петролни танкери, за които Вашингтон..

публикувано на 24.06.19 в 21:37
В София беше наводнен подлезът пред Президенството

Порои и градушки в София, Пловдив, Карлово, Русе

Порои причиниха наводнения на много места в страната. В София пожарникари са отработили 42 сигнала. Основната част от тях са за паднали клони, наводнени дворове и приземни етажи, части от уличната и пътната инфраструктура. Има и няколко сигнала за късо съединение. В Пловдив аварийно-спасителни екипи са реагирали на повече от 40 сигнала, подадени на..

публикувано на 24.06.19 в 21:15

Авария остави Холандия без мобилни и стационарни телефони

Авария извади от строя стационарните и мобилните телефони в Холандия. Засега не е ясна причината за спирането на телефонните услуги. В момента се работи за намиране на решение. Полицията препоръчва на хората да използват социалните мрежи, в случай че им се наложи да се свържат със службите за спешна реакция.

публикувано на 24.06.19 в 21:08
Сградата, заради която започна т. нар.

Антикорупционната комисия не откри конфликт на интереси в "Апартаментгейт"

Няколкомесечната документна проверка на Антикорупционната комисия не открила данни за конфликт на интереси при 11-те проверявани. За прекратените преписки е уведомена прокуратурата, която може да протестира решенията. Самата прокуратура продължава работата си по същите имоти, но вече търсейки данни за извършено престъпление. Тъй като част от..

обновено на 24.06.19 в 19:17
При пожар се срути 135-метровият комин на ТЕЦ

Срутил се е 135-метровият комин в ТЕЦ "Марица-изток 2"

Големият пожар в държавната ТЕЦ "Марица-изток 2" е овладян, а тлеещи огнища се обливат с вода. Няма пострадали и ранени хора, заявиха от централата. Паднал е частично 135-метровият комин на сероочистващата инсталация, откъдето се смята, че реално е тръгнал огънят. Предполага се, че огънят е тръгнал след ремонт...

обновено на 24.06.19 в 19:14