Мария Цветкова-Маджарова и Райна Попова почитат с концерт диригента Емил Чакъров

Мария Цветкова-Маджарова
Снимка: Ани Петрова

Носителката на приза "Музикант на годината 2017" в анкетата на предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" Мария Цветкова-Маджарова е активен участник в Бургаските музикални празници "Емил Чакъров". Тази година изданието е посветено на 70-годишнината от рождението на маестрото, чиято кратка, но феноменална кариера започва именно от Бургас. Фестивалът започна на 3 юли и ще завърши на 5 септември.

След поредица оперно-оперетни концерти и преди участията ѝ в спектакъл на операта "Турандот" от Пучини на 28 август и в премиерата на оперетата "Бал в Савоя" от Паул Абрахам на 5 септември с трупата на Бургаската опера, Мария Цветкова-Маджарова ще изнесе солов рецитал в съпровод на пиано от Райна Попова. Двете са избрали да представят песни от Рихард Щраус и Георги Златев-Черкин, а една от песните на Щраус - "Успокой се, моя душа" е дала заглавие на целия концерт. Датата е 13 август, начален час 19.00, а мястото - Експозиционен център "Флора" в Бургас.

"Всяка една от тези песни аз съм научила специално за този концерт и всяка една от тях е избрана специално, така че да може да се навърже нишката на цялата драматургия и история на този концерт", споделя певицата.

Подробности за програмата на концерта и за посвещението му Мария Цветкова-Маджарова разказа в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Чуйте в звуковия файл!

ВИЖТЕ ОЩЕ

Успешен гастрол на Старозагорската опера на сцената на националния ни оперен театър

Трупата на Старозагорската опера гостува на сцената на Софийската национална опера и балет със свои избрани продукции - мюзикъла за деца „Машина на времето“ и балетите „Нестинарка“ , „Делвата“ и „Фантастичното дюкянче“ . Тези спектакли са сред най-новите и много успешни постановки на театъра. На 17-и октомври балетът на..

публикувано на 22.10.18 в 17:47

Станислав Пандин - Траша: С творческия хаос се разбираме чудесно

Какво би излязло от хлапе, което на 11 години отива със сестра си до ЦУМ, за да си купи китара? Най-вероятно то става музикант. Станислав Пандин, по-известен като Траша, днес работи в Държавната агенция за закрила на детето и преподава в Софийския университет. В продължение на 13 години е училищен психолог, а с адвокат Йордан Костов..

публикувано на 19.10.18 в 12:10

Левон Манукян: Иван Маринов ме научи на много

Навършиха се 90 години от рождението на големия български композитор и диригент Иван Маринов. За предаването „12+3“ по „Хоризонт“ Левон Манукян, който е негов ученик, сподели: „Определено това е едно от емблематичните имена на българската диригентска школа – име, което не само остави почерк в нашата българска музикална култура, но и извън..

публикувано на 18.10.18 в 15:56

Мария Торо: Щастлива съм да донеса музиката си в България

Вторият концерт в „София лайв клуб“ от Фестивала за нова музика от Испания и Латинска Америка ще бъде тази вечер от 20 часа. В предаването „Хоризонт до обед“ флейтистката Мария Торо каза, че е щастлива за това, че има възможност да донесе музиката си в България. „Когато започнах да свиря на флейта, разбрах, че това е най-добрият начин да..

публикувано на 18.10.18 в 12:22

"Акага": Хуморът ни крепи заедно, това е концепция на групата ни

„Фънкът ни събра като група. Човек трябва да има сърце към рока, за да свири фюжън". Така се представиха в предаването „Нощен Хоризонт“ Красимир Куртев и Петър Главанов от „Акага“. Краси е бас китарист и вокалист на бандата, а Пепи е китарист. Джазът и фънкът са в основата на музиката на „Акага“, а в годините влизат елементи от..

публикувано на 17.10.18 в 15:23