СТО потвърди, че газопреносните активи трябва да бъдат разделени от производството и доставчиците

Снимка: БГНЕС

Арбитражът към Световната търговска организация потвърди изискването на "Третия енергиен пакет" на Евросъюза за разделяне на газопреносните активи от производството и доставките. Това правило бе оспорено от "Газпром" с мотива, че по този начин Съюзът го дискмиминира.
В същото време арбитрите определиха като неправомерни ограниченията за количествата руски природен газ, доставени през газопровода "Опал" в Германия.
Решението не е окончателно и може да бъде оспорено в 60-дневен срок.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Премиерът Бойко Борисов на символичната първа копка за изграждането на автомагистрала

Премиерът Борисов присъства на първата копка на участък от магистала "Хемус"

Премиерът Бойко Борисов присъства на символичната първа копка за изграждането на автомагистрала "Хемус" между Буховци и Белокопитово. "За година и 2-3 месеца ще се справим с този участък. Строителите са в готовност, тръгваме и в двете посоки – към Шумен и към Търговище, така че да се работи максимално бързо, заяви Бойко Борисов.  Участъкът е дълъг..

обновено на 16.08.18 в 14:40

Инж. Мирослав Мазнев: Има условия за провал на спешните строителни проекти

"Строителният бранш ще бъде консолидиран при ремонта на обекти, които биха представлявали заплаха, и по никакъв начин не бива да се допуска каквото и да е аварийно състояние".  Това каза в предаването "Преди всички" изпълнителният директор на Строителната камара инж. Мирослав Мазнев в предаването "Преди всички". Над 200 мостови съоръжения се нуждаят..

публикувано на 16.08.18 в 10:20

Обменните бюра целенасочено не продават турски лири, смятат експерти

Обменните бюра целенасочено не продават турски лири, въпреки че някои от тях разполагат с наличност, съобщи пред "Хоризонт" дилърът на валута Димо Стефанов.  От понеделник насам е почти невъзможно да се купи турска валута, което създава трудности на хората, резервирали почивка в южната ни съседка. Първоначалното обяснение на брокерите беше,..

обновено на 16.08.18 в 09:29
Сградата на Комисията за финансов надзор в София

Кой носи политическа отговорност за случая "Олимпик"

Комисията за финансов надзор носи политическа отговорност за ситуацията с кипърската застрахователна компания "Олимпик". Това коментира в предаването "Преди всички" председателят на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров: "Нашия регулатор трябва да го питаме, колко пъти е отправял препоръки към кипърския регулатор, той..

публикувано на 16.08.18 в 09:09
Говорителката на Белия дом Сара Сандърс

Белият дом осъди решението на Турция да удвои митата върху част от американския внос

Белият дом осъди решението на Турция да удвои митата върху вноса на американски коли, алкохол и тютюн, наричайки го "стъпка в грешната посока", предаде Ройтерс. САЩ удвоиха митата за внос на турска стомана и алуминий миналата седмица, което допринесе за спада на курса на турската лира. "Съжаляваме за въведените от Турция мита. Те са стъпка в грешната..

публикувано на 16.08.18 в 08:24