ООН одобри Мишел Бачеле за върховен комисар по правата на човека

Мишел Бачелет

Общото събрание на ООН одобри издигнатата от генералния секретар Антониу Гутериш кандидатура на Мишел Бачеле за нов върховен комисар на ООН за правата на човека.
66-годишната бивша президентка на Чили заменя на поста Зейд ал-Хюсейн, изтъкнат критик на американския президент Доналд Тръмп. Бачеле е била политзатворник и е изтезавана по време на диктатурата на Аугусто Пиночет през 70-те години на миналия век. 
Антониу Гутериш заяви, че Бачеле поема важния пост в ООН във времена на ширеща се омраза и неравенство по света.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Третият вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" ще бъде гласуван на 24-ти октомври

В Деня на българския лекар в Народното събрание се проведоха дебатите по внесения от БСП трети вот на недоверие към правителството, мотивиран с провал в областта на здравеопазването. Социалистите настояха, че състоянието в сектора е катастрофално, а управляващите призоваха за политически консенсус в реформирането на здравеопазването. Гласуването..

обновено на 19.10.18 в 14:53

Борисов се извини за думите на Валери Симеонов към майките на деца с увреждания

Премиерът Бойко Борисов се извини от името на правителството за думите на вицепремиера Валери Симеонов към майките на деца с увреждания . Пред журналисти в Брюксел, където участва в 12-ата среща на върха „Азия-Европа“, той заяви: “Езикът му е враг. Мога само да се извиня от името на правителството за думите на вицепремиера Валери Симеонов...

публикувано на 19.10.18 в 14:18
Михаил Бочкарьов пред съд в Осло в четвъртък, който постанови освобождаването му.

Норвегия пуска заподозрян руски шпионин

Норвегия ще освободи заподозрян руски шпионин, съобщи днес контраразузнаването на страната, посочвайки, че оттегля жалбата срещу излизането му на свобода, предаде АФП. Михаил Бочкарьов (51 г.) бе задържан на 21 септември на летището в Осло след посещение в парламента на Норвегия. Той бе обвинен, че събирал данни за сградата и нейната мрежа...

публикувано на 19.10.18 в 13:52
Ген. Абдул Разик говори пред медии в Кандахар през май 2018 г. Шефът на полицията в южната афганистанска провинция бе убит при атака в сряда.

Афганистан отложи изборите в Кандахар след атака на талибаните

Афганистанските власти отложиха насрочените за утре парламентарни избори в южната афганистанска провинция Кандахар след атака на талибаните, при която бе убит влиятелен полицейски шеф и заплашила стабилността в района, предаде АФП. Вотът е отложен със седмица, обяви говорител на президента Ашраф Гани след извънредна среща на Съвета за..

публикувано на 19.10.18 в 13:20
Генералният директор на БНР Александър Велев

Александър Велев: Много е важно музикалните състави в БНР да имат статут и сигурност, че съществуват

Председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Вежди Рашидов внесе в Народното събрание проект за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията. С него се създава изричен законов текст, който гласи, че Българското национално радио създава и поддържа музикални състави. Записано е също, че БНР отделя за издръжката на..

публикувано на 19.10.18 в 12:56