Армията засилила бомбардоровките в северозападната част на Сирия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сирийската армия е засилила днес бомбардировките над територии в Северозападна Сирия, подвластни на бунтовници, съобщава Франс прес. Близо 30 цивилни са загинали в град Урум ал Кубра, край Алепо, и в Хан Шейхун, в провинция Идлиб.
Въздушните удари обикновено са предвестник на сухопътни офанзиви, които прогонват стотици хиляди местни жители от домовете им. 
Опасенията за такава офанзива се засилиха в началото на този месец, след като армията приключи победоносно операциите си срещу бунтовниците и джихадистите в югозападната част на страната.
В Идлиб по данни на ООН живеят повече от 2 милиона души при тежки хуманитарни условия. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Все още не е открито второто дете от инцидента в морето край Варна

Издирването на 14-годишното дете в морето край вълнолома във Варна продължава. Тялото на неговия 13-годишен приятел беше намерено тази сутрин.  Това съобщиха от Военноморските сили, опровергавайки излязла по-рано днес информация, че са открити телата и на двете момчета, които вчера бяха пометени от голяма вълна. Група от..

обновено на 16.08.18 в 14:52

АГ отделението в карловската болница ще продължи да работи

АГ отделението на общинската болница в Карлово ще продължи да работи както до сега. Това стана ясно след среща на кмета на града Емил Кабаиванов с управителя на Националната здравноосигурителна каса д-р Дечо Дечев. В срещата е участвала и зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева. Един анестезиолог на пълен работен ден ще бъде достатъчен..

публикувано на 16.08.18 в 14:31

Заради засиления контрол КАТ е заловил двойно повече нарушители на скоростта

Заради засиления контрол по пътищата от КАТ са заловили двойно повече нарушители на скоростта. Над 28 600 са констатираните нарушения, като от април досега техният брой е увеличен с 2 000. Само за вчерашния ден са проверени близо 6 000 автомобила, издадени са над 2 200 фиша и са отнети 82 шофьорски книжки заради неплатени глоби. Данните съобщи..

публикувано на 16.08.18 в 13:57

Водата в Харманли със завишени норми на уран

Водата в Харманли е със завишени норми на уран. От днес 25 хиляди жители на града и три села в общината ползват само вода от водоноски. Детските заведения, болницата, социалният патронаж и бежанският център ще бъдат снабдявани с минерална вода, закупена от общината. Един от кладенците с най-високо съдържание на уран в Харманли е спрян. От ВиК -..

публикувано на 16.08.18 в 13:51

Окръжната прокуратура в Пазарджик с протест срещу предсрочното освобождаване на Иван Евстатиев

Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе протест срещу предсрочното освобождаване от затвора на бившия кмет на община Стрелча Иван Евстатиев, който е с 4-годишна присъда заради сексуално насилие над 16-годишна ученичка. Вчера Окръжният съд го освободи предсрочно, като замени оставащите година и два месеца от присъдата в пробация. Решението на..

публикувано на 16.08.18 в 13:47