Западът смята, че промяна на границите на Сърбия и Косово ще има дестабилизиращ ефект

Хашим Тачи и Александър Вучич
Снимка: БГНЕС

Великобритания и Германия предупредиха, че евентуално преначертаване на границите на Сърбия и Косово може да има дестабилизиращ ефект върху Балканите, съобщи Франс прес.
За корекции на границите заговориха сръбският и косовският президент през последните дни. 
Прищина и Белград все още не могат да намерят общ език за правата на сърбите в Северно Косово. Белград държи да запази близките си отношения с тях, докато Прищина предявява претенции към населената с албанци Прешевска долина в южна Сърбия. 
Нормализирането на двустранните отношения е ключово условие за интегрирането на Косово и Сърбия в Европейския съюз.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33