Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добрич посреща златната световна купа по волейбол

Финалната фаза на златния „Трофи тур“ продължава
Снимка: БФВ

Финалната фаза на златния „Трофи тур“ продължава с пълна сила. Днес най-желаният волейболен трофей ще гостува в Добрич, където точно в 18 часа на площад „Свобода“ ще бъде представен лично от волейболната легенда и вицепрезидент на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев. Към златната световна купа са се устремили 24 отбора, които от 9 до 30 септември ще се впуснат в здрава битка, за да излъчат следващия шампион, но преди това невероятната възможност да се докоснат до отличието имат българските фенове. Само преди два дни над 6000 жители и гости на Варна успяха да се възползват от този шанс. Именно от морската столица стартира финалната фаза на златния „Трофи тур“, който се организира от Българската федерация по волейбол и партньори на централата. До 25 август със съдействието на общините, жителите на още няколко български града ще имат честта за лична среща със световната купа.

Цялата програма за финалната част от обиколката на най-желания трофей във волейбола:

17 АВГУСТ - ДОБРИЧ, ПЛОЩАД "СВОБОДА", 18:00 Ч.

18 август - Разград

19 август - Шумен

20 август - Велико Търново

21 август - Стара Загора

22 август - Димитровград

23 август - Бургас

25 август - София

България ще изиграе мачовете си от първата фаза между 9 и 18 септември във Варна. Националите се изправят срещу Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Положителни резултати пращат България във втората фаза в „Арена Армеец“ в София между 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни сблъсъци, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Берое надигра Монтана и поведе във финала

Берое поведе във финала срещу Монтана

Тимът на Берое надигра Монтана 2003 с 87:72 (21:19, 20:11, 23:19, 23:23) като домакин в Стара Загора в първата среща от финалния плейоф за титлата в първенството на България по волейбол за жени. Така старозагорки, които са носителки на трофея от последните три сезона, поведоха с 1-0 победи в серията, в която се играе до три успеха от пет..

публикувано на 18.04.24 в 20:43
Марица поведе с 2:0 победи срещу ЦСКА

Марица е на победа от десета поредна титла

Отборът на Марица (Пловдив) се доближи само на една победа до спечелването на десета поредна титла в Националната волейболна лига за жени. „Жълто-сините“ записаха втори пореден успех във финалния плейоф в първенството, след като надиграха ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) гейма като домакини и във втората среща от финалната серия, която се играе..

публикувано на 18.04.24 в 20:38

Културистът Петър Борисов: Българите имаме добри генетични заложби (ВИДЕО)

Българите имаме добри генетични заложби и можем да произвеждаме много по-добри момчета и момичета. Това мнение сподели абсолютният европейски шампион по културизъм Петър Борисов, който гостува в Campio Podcast с водещ Христо Денев. Борисов е един от организаторите на предстоящия този уикенд турнир по бодибилдинг и фитнес "Тримонциум" в..

публикувано на 18.04.24 в 15:32
Аталанта - Ливърпул

Ливърпул ще търси голям обрат срещу Аталанта

Ерата на Юрген Клоп в Ливърпул донесе на феновете на тима много знаменити победи и "червените" ще се нуждаят от още една такава, ако искат да продължат напред в Лига Европа. Мърсисайдци излизат за реванша с Аталанта в Бергамо днес, след като загубиха първия мач на "Анфийлд" с 0:3. На пръв поглед задачата пред Ливърпул изглежда непосилна, но тимът е..

публикувано на 18.04.24 в 06:03
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова допусна нова загуба на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова допусна втора поредна и общо четвърта загуба на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. В партия от 11-ия кръг българката отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру след 90 хода и над пет часа игра. Салимова, която в предишната партия с Конеру записа единствената си победа в турнира до момента, този..

публикувано на 18.04.24 в 05:56
Левски

Левски поведе на Славия за бронза при волейболистките

Съставът на Левски взе преднина срещу Славия във финалната поредица за третото място в Националната волейболна лига за жени. "Сините" спечелиха първия мач от серията с 3:1 гейма, в отделните части 25:16, 30:32, 25:19, 25:20. Левски започна силно и спечели с лекота първия гейм с 25:16, но Славия успя да се върне в мача след маратонски втори гейм,..

публикувано на 17.04.24 в 07:41
Симон Антони Иванов

Симон Антони Иванов с драматична победа над Габриел Донев

Симон Антони Иванов победи в драматичен двубой Габриел Донев и се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в Куршумлийска Баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара. Иванов спечели срещу своя сънародник с 6:7(5), 7:6(4), 7:5 за 3:09 часа. Двамата изиграха невероятно оспорван мач. В третия сет Донев имаше аванс от 5:3, но Иванов взе..

публикувано на 17.04.24 в 07:33