Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Халф на "Ливърпул" с рекорд в Англия

Джеймс Милнър получава поздрави от съотборниците си
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полузащитникът на "Ливърпул" Джеймс Милнър отбеляза гол от дузпа за победата с 2:0 над "Кристъл Палас" в понеделник вечер, а попадението му го превърна в първия играч в историята на Висшата лига, който реализира осем поредни попадения от бялата точка.

32-годишният Милнър има общо 16 гола в 134 мача за "Ливърпул", като девет от тези попадения са дошли от наказателни удари. Интересното е, че последните осем от тях са все от дузпи, което е безпрецедентно постижение в историята на английския елит.

С победата, която завоюва, "Ливърпул",  се изкачи на второто място в класирането с равен брой точки, по шест, с лидера "Манчестър Сити".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Рафаел Надал се завърна с победа

22-кратният шампион от Големия шлем Рафаел Надал се завърна триумфално на корта с победа срещу италианеца Флавио Коболи в първия кръг на турнира по тенис от сериите ATP-500 в Барселона (Испания). Надал елиминира италианеца в два сета - 6:2, 6:3 за близо час и половина игра. Надал демонстрира добра форма при завръщането си на корта след дълго отсъствие..

публикувано на 16.04.24 в 20:12

Цанко Цанков удостовери, че пръв е преплувал Гибралтар

Цанко Цанков показа оригинала на документа, удостоверяващ, че на 9-и септември 2022 г е преплувал Гибралтар в неопренов костюм, каквото е изискването на организаторите и фактически е първият българин, покорил протока, който е част от веригата на най-трудните маратони Oceans Seven.  Това се наложи заради новината, че Петър Стойчев през последните..

публикувано на 16.04.24 в 19:02

Топ рефери идват за 15-то издание на турнира по таекуондо „Херея оупън“

Над 1200 състезатели са заявили участие в 15-о издание на международния турнир по олимпийско таекуондо "Херея оупън", който ще се проведе на 21 и 22 април в "Асикс Арена". Отличията в дисциплините "спарниг" и "пумсе" (Форма) ще си оспорват спортисти от 21 държави – Гърция, Италия, Швеция, Швейцария, Португалия, Турция, Австрия, Норвегия, ,..

публикувано на 16.04.24 в 18:08

Мирослава Минчева е на крачка от олимпийска квота

Мирослава Минчева влезе във финала на 25 метра пистолет на Световната купа по спортна стрелба в Рио де Жанейро, информира БТА. Българската състезателка намери място сред най-добрите осем в дисциплината след 286 точки в прецизната стрелба и отличното постижение от 297 точки на бърза стрелба, като с общ сбор от 583 точки завърши осма в квалификациите...

публикувано на 16.04.24 в 17:32
Антоанета Стефанова (в средата) и Виктория Радева (вдясно) се надяват отново на подобно посрещане след Родос.

Шахматните царици Антоанета Стефанова и Виктория Радева за европейското в Родос

На 18 април на гръцкия остров Родос се открива 24-ото европейското първенство по класически шахмат за жени. България ще има шест представителки - Антоанета Стефанова, Виктория Радева, Гергана Пейчева, Надя Тончева, Белослава Кръстева и Петя Караиванова. Толкова наши шахматистки не са участвали на шампионат на Стария континент от 2014 година, когато..

обновено на 16.04.24 в 12:03
Сестри Стоеви

Сестри Стоеви: Целта ни е да излезем от групите на Олимпиадата

Най-добрите състезателки по бадминтон Стефани Стоева и Габриела Стоева се завърнаха в София, след като вчера завоюваха сребърни медали на двойки жени на Европейското първенство в Саарбрюкен (Германия). Те обаче постигнаха един още по-голям успех, след като спечелиха квота за олимпийските игри в Париж 2024. Сестрите, които имат в кариерата..

публикувано на 16.04.24 в 07:25

Нургюл Салимова загуби злощастно от индийка в Торонто

Нургюл Салимова претърпя второ поражение от индийката Вайшали Рамешбабу на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат, който се играе в канадския град Торонто. Загубата, която дойде след 88 хода и близо шест часа игра, бе много неприятна за 20-годишната българка, тъй като тя имаше абсолютно спечелена позиция на два пъти, но в..

публикувано на 16.04.24 в 07:21