Макрон започва да продава макарони

Макарони, но не от специалните, които ще носят бранда на Елисейския дворец.
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив

Еманюел Макрон успешно продаде на избирателите обещанието за нов тип президентство във Франция, но те едва ли са си представяли, че ще им продава и сувенири, предаде АФП.

От часовници и цветни книжки, до луксозни червени, бели и сини макарони – новата линия стоки с марката на Елисейския дворец, започват да се продават през уикенда.

Първите 56 продукта първо ще бъдат предлагани в павилиони в градината на Елисейския дворец в събота, когато Франция стартира уикенда на отворени врати, когато може да се влезе в обекти, обикновено затворени за посетители.

Малко над половината продукти ще струват по-малко от 15 евро.

Двайсетина френски компании сътрудничеха по производството на изделията, които включват тениски на президента и първата дама, ръчен часовник с логото на Елисейския дворец и чаши за кафе.

Известният сладкар Пиер Ерме е зад макароните (наричани и френски „целувки“ – б.р.), вдъхновени от трикольора на Франция.

Продуктите ще могат да бъдат купувани и от сайта на президентството.

Елисейският дворец ще прибира 12% от стойността на продажбите, като парите са предназначени за поддръжка и ремонт на 300-годишната сграда.

От догодина компаниите ще могат да продават пряко продуктите с лиценз от президентството, включително в клонове в чужбина.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Райна Миткова: Има подобряване на плащаемостта и при гражданите, и при бизнеса

EOS България ще оповести резултатите от ежегодното проучване на кампанията Eевропейски навици на плащане“. През 2017 година беше констатирано, че четвърт от фирмите в България са притеснени заради неплатени фактури“ Райна Миткова от EOS България, която е и председател на Асоциацията на колекторските агенции в България коментира за..

публикувано на 20.09.18 в 12:36

М. Василев: Стокообменът с Германия може да надмине 8 млрд. евро тази година

Германо-българската индустриално-търговска камара организира дигитален форум на тема „Икономика 4.0“. Събитието е част от проявите, свързани с отбелязването на 25 години германска икономика в България За предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ Митко Василев, който е главен управител на германо-българската индустриално-търговска камара..

публикувано на 20.09.18 в 11:55

130 млн. евро е обемът на германските инвестиции в България през последната година

130 млн. евро е обемът на германските инвестиции в България през последната година. Немският бизнес оценява икономическата среда у нас като стабилна и предсказуема и планира нови бъдещи проекти. С голяма конференция днес Германо-българската индустриално-търговска камара ще отбележи 25 години германска икономика в страната. Първото в света..

публикувано на 20.09.18 в 08:00

Отпускат над 350 млн. лева за финансиране на проекти, свързани с градското развитие

Над 350 млн. лева ще бъдат достъпни за финансиране на проекти, свързани с градското развитие. Това ще стане възможно, след като бъдат подписани оперативните споразумения между Фонда на фондовете и избраните финансови посредници. Очаква се по време на официалната церемония този следобед по подписването на оперативните споразумения за изпълнение на Фонд..

публикувано на 20.09.18 в 03:52
Унищожени контрабандни цигари

През второто тримесечие на годината контрабандните цигари са били 4,7% от пазара за тютюневи изделия

Контрабандните цигари имат дял от 4,7 процента на пазара за тютюневи изделия през второто тримесечие на годината.  Това е намаление спрямо първите три месеца, сочи проучването, поръчано от пет компании - производителки и вносителки на тютюневи изделия. Проучването се прави чрез метода на преброяването на изхвърлените цигарени кутии...

обновено на 19.09.18 в 18:47