Fado Violado с концерт в Античния театър в Пловдив

Утре е концертът на Fado Violado в Античния театър в Пловдив. Групата предлага необичайно съчетание на фадо и фламенко, родено от мечтите на певицата Ана Пинял и композитора и китарист Франсишку Алмейда.

Проектът Fado Violado е смесица между много стилове, каза в интервю за предаването Хоризонт за вас“ Франсишку Алмейда.

„Проектът се роди в Севиля с мен и с Ана, когато бяхме там, за да учим фламенко. Това бяха фадо мелодии във фламенко форма. Но от тогава до днес нашият проект много се промени. Много различни музиканти минаваха през групата и оставяха своя отпечатък“.

Ана Пинял сподели: „Когато започнахме, аз почти не познавах фадо традицията. Живеех в Севиля и усещах, че имам желание да представя своята култура. Започнах с класическите изпълнения, онези фадо песни, които слушахме по радиото.  Тогава започнах да се задълбочавам в това и се влюбих във фадото.“

Първият албум на групата се нарича "A Jangada da Pedra" ("Каменна плоча"). Fado Violado свързва фадо и фламенко в една обща музика, като помага на хората по-добре да разберат и двете. Програмата им, в която има както разцъфнали фадо класики, така и авторски песни, ще бъде представена с Даниел Да Силва - китара, Кристина Лопес - вокал, Жоао Паолу Росаду - бас и Хуан де ла Фуенте – перкусия.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.