Бягство от матрицата с Kan Wakan и приятели

Автор:
На 15-ти септември, в столичния клуб "Маймунарника", жители и гости на София ще имат възможност да преживеят нещо ново, нещо различно, нещо което излиза извън общоприетите рамки.

Музикалният фестивал "OUTLIER" ще събере на една сцена творци, чиято музика със сигурност успява да провокира публиката да търси нещо отвъд границите на видимото. Музика, която поставя на пауза забързаното ни ежедневие. Специални гости на събитието ще бъдат
George Cosby (Великобритания), Alexander Vincent (Канада) и Rachel Fannan (САЩ). Част от фестивала ще станат и някои от най-оригиналните действащи лица от българската алтърнатив сцена, като Иво Димчев, „Les Animaux Savages“ и „Dead Man‘s Hat“.

Организатор на фестивала е Георги Линев, който ще представи пред българските си почитатели новият албум
на своя проект Kan Wakan - "Phantasmagoria Vol.1". Роденият в България композитор, продуцент и мулти-инструменталист от години живее и работи в Лос Анджелис. Творческата му биография е изключително разнообразна. Автор е на музиката към трейлъра на петия сезон на сериала "Игра на тронове", както и на саундтрака към филма "Dead draw". Като продуцент работи върху два от албумите на Moses Sumney. Продуцира и последния албум на Иво Димчев - "Sculptures". Новият му албум "Phantasmagoria Vol. 1" е замислен като част от трилогия и включва различни колаборации и гости, в това число
Elle Olsun, Ian Chang (Son Lux) и Gene Coye (Flying Lotus).

Какво още сподели Георги Линев с Бояна Андреева относно фестивала, новия албум и успеха си зад Океана,
може да чуете в прикачения аудио файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ
6-7 са изрисуваните електрически табла в центъра на Габрово, на които спират погледите си минувачите. Върху част от тях са пренесени илюстрации от книжката

Млади художници от Габрово творят върху електрически табла

Артистична акция на млади хора променя градския пейзаж на Габрово. Художници превръщат електрическите табла в цветни петна. 6-7 са изрисуваните електрически табла в центъра на Габрово, на които спират погледите си минувачите. Върху част от тях са пренесени илюстрации от книжката "Малкият принц" и са изписани посланията на Екзюпери. Млади..

публикувано на 10.11.18 в 18:32
Илона Иванова

"А сега накъде... младите в музиката" във Враца и Мездра

На 12 и 13 ноември български артисти и диригенти ще представят концерт спектакъла "А сега накъде... младите в Музиката" пред публика във Враца и Мездра. Младата певица Илона Иванова си е поставила амбициозната задача да покаже, че в България има млади хора, които се занимават с мюзикъл и оперета и могат да се привлекат още хора към този вид..

публикувано на 09.11.18 в 13:44
Пламен Карталов

Пет оперни, две балетни и четири детски премиери през новия сезон на Софийската опера и балет

Пет оперни, две балетни и четири детски премиери ще предложи на зрителите си през новия сезон Софийската опера и балет. Това съобщи директорът ѝ акад. Пламен Карталов. Карталов направи оценка на изминалата творческа година: "Сезон, който е едно предложение на предишния, изключително динамичен, интензивен и така да се каже – с много ярко..

публикувано на 08.11.18 в 18:02

Ritmos Negros - музикална симбиоза между африкански и перуански ритми с български привкус

Група  Ritmos Negros в състав музиканти от Перу, Испания и България излиза на последния си за тази година концерт в City Stage в подлеза на НДК тази вечер. Ritmos Negros изпълнява т радиционна афро-перуанска и креолска музика. Довечера ще прозвучат изпълнения от едноименния дебютен албум на групата. „Имаше един период, в който се чувствах на „вие“..

публикувано на 08.11.18 в 13:02

Фабиан Мюлер: За мен е важно да доближа хората до музиката ми

Симфоничният оркестър на БНР ще разкрие вълнуващи музикални светове в концертната си програма утре от 19.30 часа в зала „България“. Под палката на главния диригент Марк Кадин ще прозвучат произведения на Александър Райчев, Роберт Шуман и Антонин Дворжак. Концертът ще започне с произведение на един от ярките представители на съвременната българска..

публикувано на 08.11.18 в 12:21