Бягство от матрицата с Kan Wakan и приятели

Автор:
На 15-ти септември, в столичния клуб "Маймунарника", жители и гости на София ще имат възможност да преживеят нещо ново, нещо различно, нещо което излиза извън общоприетите рамки.

Музикалният фестивал "OUTLIER" ще събере на една сцена творци, чиято музика със сигурност успява да провокира публиката да търси нещо отвъд границите на видимото. Музика, която поставя на пауза забързаното ни ежедневие. Специални гости на събитието ще бъдат
George Cosby (Великобритания), Alexander Vincent (Канада) и Rachel Fannan (САЩ). Част от фестивала ще станат и някои от най-оригиналните действащи лица от българската алтърнатив сцена, като Иво Димчев, „Les Animaux Savages“ и „Dead Man‘s Hat“.

Организатор на фестивала е Георги Линев, който ще представи пред българските си почитатели новият албум
на своя проект Kan Wakan - "Phantasmagoria Vol.1". Роденият в България композитор, продуцент и мулти-инструменталист от години живее и работи в Лос Анджелис. Творческата му биография е изключително разнообразна. Автор е на музиката към трейлъра на петия сезон на сериала "Игра на тронове", както и на саундтрака към филма "Dead draw". Като продуцент работи върху два от албумите на Moses Sumney. Продуцира и последния албум на Иво Димчев - "Sculptures". Новият му албум "Phantasmagoria Vol. 1" е замислен като част от трилогия и включва различни колаборации и гости, в това число
Elle Olsun, Ian Chang (Son Lux) и Gene Coye (Flying Lotus).

Какво още сподели Георги Линев с Бояна Андреева относно фестивала, новия албум и успеха си зад Океана,
може да чуете в прикачения аудио файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Симфониета - Враца свири в една от най-модерните зали в България

Септември на врачанска сцена е "Месец на клавишите". Под това мото преминават първите концерти от новия сезон на Симфониета - Враца, в които като солисти се представиха Александра Дичева и Георги Бойкин – възпитаници на проф. Борислава Танева в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", както и известният български пианист и изследовател..

публикувано на 20.09.18 в 12:12

"Музиката на Европа" с наградата на София за ярки постижения в областта на културата

На 17 септември, Деня на София, в Народния театър „Иван Вазов“ бяха раздадени наградите на Столичната община за ярки постижения в областта на културата през изминалата творческа година. В категорията „Музика“ наградата получи мащабния концертен проект „Музиката на Европа“, осъществен от Софийската филхармония и Националната музикална академия „Проф...

публикувано на 19.09.18 в 21:09

Артос ансамбъл от Виена гостува в Бургас, Стара Загора и София

За три концерта в България, в рамките на XXII Австрийски музикални седмици, пристигна Aртос ансамбъл - Виена в състав: Марина Димитрова - цигулка, Роланд Херет - цигулка, Себастиан Ейб - виола, Милан Каранович - виолончело, Мариус Гусман - контрабас и Павел Качнов - пиано.  Турнето на ансамбъла започна с концерт в Бургас на 18 септември. Концертът в..

обновено на 19.09.18 в 20:45

Юбилейни фотоизложби съпътстват откриването на новия сезон на Софийската филхармония

90-годишнината на Софийската филхармония ще бъде ознаменувана и с две фотоизложби. Експозицията в зала „България“ ще представи архивни снимки от дългогодишния фотограф Василка Балевска, запечатала знаменити моменти от историята на националния ни оркестър. Тя ще бъде открита на 27 септември. Втората изложба е подготвена от екипа на агенция..

публикувано на 19.09.18 в 20:27
Зала

Светлина Стоянова направи успешен дебют във Виенската държавна опера

През сезон 2018/2019 г. Виенската опера отбелязва 150-годишен юбилей. Паметната дата е 25 май 1869 г., когато със спектакъл на “Дон Жуан“ от Моцарт официално е открита новопостроената сграда на Ринга в центъра на Виена, наречена тогава Дворцова опера. Тя е проектирана в стил  неоренесанс от архитектите Август фон Зикардсбург и  Едуард ван дер Нюл, а..

публикувано на 19.09.18 в 20:10