Пореден крайнодесен протест в Кемниц с 3500 участници премина мирно

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Близо 3500 души участваха в поредния крайнодесен протест в източногерманския град Кемниц, предаде ДПА.

Под лозунга "Ние сме повече и ще се връщаме!" демонстрантите се събраха край паметника на Карл Маркс, след което шествието премина през центъра на града, придружено от силно полицейско присъствие. Полицията заяви, че демонстрацията е завършила без инциденти.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Съдът е запорирал имущество на Трайчо Трайков

С разрешение на Софийския градски съд от 10 август е запорирано имущество на бившия енергиен министър Трайчо Трайков за близо два милиона и четиристотин хиляди лева.  Решението е било обжалвано от Трайков, казаха за "Хоризонт" от съда. По информация на "Хоризонт", искането на антикорупционната комисия е от 9 август. Съдът допуска..

обновено на 26.09.18 в 14:28

КЕВР става последна инстанция за сделки с дялове на енергийни дружества

Комисията за водно и енергийно регулиране (КЕВР) ще бъде последна инстанция за сделки с дялове на дружества, осъществяващи пренос и разпределение на електрическа енергия и газ. Това решиха депутатите при окончателното приемане на промени в Закона за енергетиката.  Промените въвеждат задължението при отказ от присъединяване на нови..

обновено на 26.09.18 в 13:42

Промени в здравноосигурителния модел целят повишаване на удовлетвореността на пациентите

Нов тип контрол в здравеопазването, конкуренция във финансирането му, премахване на нерегламентираните плащания. Това са ключовите теми в предложените модели за промяна в здравноосигурителния модел, заяви ресорния министър Кирил Ананиев на национална кръгла маса за бъдещото на здравеопазването в НДК. Министърът на здравеопазването направи кратка..

публикувано на 26.09.18 в 13:18
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова участва в Oсмия дискусионен форум „Строителството през 2019 г. – перспективи и предизвикателства”.

Нормативни промени за повишаване на гаранционните срокове на нови инфраструктурни проекти и ремонти

Подготвя се промяна в нормативната уредба, с която се повишават гаранционните срокове на нови големи инфраструктурни проекти и на ремонтите им. Това стана ясно по време на осмия дискусионен форум "Строителството през 2019 година". Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова съобщи, че се обсъждат варианти за новите гаранционни срокове в..

публикувано на 26.09.18 в 13:10

Джон Болтън предупреди Иран: Наблюдаваме ви и ще ви преследваме, за да ви накажем

Съветникът на американския президент Доналд Тръмп за националната сигурност Джон Болтън предупреди лидерите на Иран, че ще си платят, ако навредят на Съединените щати или на съюзниците им, предаде Би Би Си.  "Убийственият режим и неговите привърженици ще понесат сериозни последици, ако не променят поведението си. Нека посланието ми бъде..

публикувано на 26.09.18 в 10:35