Трима палестинци, сред които 11-годишно момче, са убити по време на протести в Газа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелски войници са застреляли трима палестинци, сред които 11-годишно момче, а 248 палестинци са ранени по време на седмичните протести в ивицата Газа край оградата на границата с Израел, съобщиха палестински източници, цитирани от Ройтерс.

Израелската армия заяви, че е използвала сила, необходима, за да отблъсне 13 000 палестинци, които се струпали в няколко точки при оградата. Някои хвърляли камъни, бомбички и гранати по войниците под прикритието на дима от горящи автомобилни гуми, при което един израелски войник бил ранен, а неколцина палестинци за кратко успели да влязат на територията на Израел.

С днешните жертви броят на палестинците, убити по време на редовните демонстрации, започнали на 30 март, достигна 177 души. 11-годишният Шади Абдел-Ал е най-младата жертва на израелския огън. "Той ходеше на протестите всяка седмица. Съдбата му бе да загине като мъченик", каза за Ройтерс баща му Абдел-Азиз Абдел-Ал.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Един човек е загинал при катастрофи в Благоевградско през почивните дни

Пет катастрофи с четирима ранени и един загинал са станали през почивните дни в Благоевградско. Причини за произшествията са неправилно изпреварване, висока скорост и несъобразяване с пътните условия. От Пътната полиция и Областното пътно управление апелират към всички водачи да се съобразяват със зимната обстановка и изключително интензивния трафик...

публикувано на 19.11.18 в 12:08
Зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова

Еврофонд предвижда 5 млн. лева за социално включване на хората с увреждания

Пет милиона лева се предвиждат от Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ за социално включване на хората с увреждания, съобщи днес във Велико Търново заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. С проекти до края на януари догодина могат да кандидатстват неправителствени организации в партньорство с..

публикувано на 19.11.18 в 12:06

До два месеца здравеопазването ще има 280 нови линейки

От 651 линейки в страната две трети са амортизирани и ще бъдат подменени с нови след два месеца. Това е благодарение на подписаните договори за доставка на 280 модерни линейки между министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и водеща автомобилна компания. Първият договор е за 185 линейки за превоз, наблюдение и първично лечение на пациенти,..

публикувано на 19.11.18 в 12:05

67-годишен жител на Манхатън спечели 343 милиона долара от лотарията

67-годишният жител на Манхатън Робърт Бейли спечели 343 милиона долара от лотарията, съобщава CNN. Той играел всяка седмица с едни и същи числа 8, 12, 13, 19, 27 и 4 в продължение на 25 години и вече е печелил по-малки суми. Съгласно правилата на играта, спечелилият може да получи цялата сума на части или по-малка част от нея веднага и..

публикувано на 19.11.18 в 12:01
Новото проучване доведе до призиви за ограничаване на рекламата на алкохол в зимните месеци.

Студ и по-малко слънце водят до пристрастеност към алкохол

Хората, които живеят при студен климат и с по-малко слънце, е по-вероятно да посягат повече към „огнената вода“, сочат резултатите от нови изследване по въпроса, предаде БГНЕС. Американски учени са установили връзка между средните температури, часовете на греене на слънцето и „поглъщането на градуси“ за оправяне на настроението, съобщи Би Би..

публикувано на 19.11.18 в 11:54