Художникът Константин Костов открива изложба "Навреме"

Снимка: БНРХудожникът Константин Костов представи в студиото на "Нещо повече" изложбата си "Навреме". Тя се открива утре от 18 часа и включва 13 произведения.

Художникът посвещава изложбата на майка си Емилия Костова.

"Тя ни напусна преди година и половина. Вярваше, че голяма част от нещата се случват навреме. Аз запазих тази енергия.

Освен че рисува, Константин Костов преподава в Художествената академия.

"Странно е, защото разликата с моите колеги студенти все още е малка", споделя 30-годишният творец.

"Дадох си сметка, че понякога се налага да се разтваряш в другите. В никакъв случай не бива да се превръшаш в кубче, което се затваря."

Цялото интервю с Константин Костов чуйте в звуковия файл.ВИЖТЕ ОЩЕ
Част от фасадата на Кралския замък

Кралският замък във Варшава – образец за реставриране на културното наследство

Кралският замък във Варшава, който е бил официалната резиденция на полските монарси години наред, след разрушаването му от нацистите в края на Втората световна война бива възстановен с дарения от поляците. Това е единственият пример в света на пълно възстановяване на толкова голяма сграда. Точно век се навършва тази година от възстановяването..

обновено на 12.12.18 в 15:36

Приключенският роман "Етиопска приказка" – най-превежданата българска книга през 2018 година

Приключенският роман „Етиопска приказка“ беше обявен за най-превежданата българска книга през 2018 година. Неин автор е д-р Владимир Караджов, преподавател по география в Югозападния университет в Благоевград.  "Етиопска приказка" излиза на българския пазар през 2017 година, а до момента са завършени преводите на френски, немски, испански и..

публикувано на 12.12.18 в 15:10

Мира Радева: В България забравихме да бъдем добри

„Усетих, че имам да кажа нещо на българите през ценностите на френската култура. Това, че трябва да бъдем добри. В България забравихме да бъдем добри“. Това каза в предаването „Хоризонт до обед“ социологът Мира Радева, която е и част от света на музиката. Нейна голяма страст е френският шансон. Тя вече изнася успешни спектакли в цялата страна с..

публикувано на 12.12.18 в 13:00
Картини от изложбата „Съвременно българско изкуство” в Артгалерия НДК, в която са представени 22-ма български художници.

Съвременни български художници в Артгалерия НДК

Творби на 22-ма познати на ценителите художници могат да бъдат видени в изложбата "Съвременно българско изкуство" в Артгалерия НДК, която бе открита във вторник вечерта с изпълнение на виртуоза Теодосий Спасов. „Изложбата показва една изискана камерна колекция от художествени произведения на съвременни български автори, които са сред..

публикувано на 12.12.18 в 11:46
Сцена от постановката

"Йоан, синът на Асен" е най-новото историческо заглавие на МДТ "Константин Кисимов" във Велико Търново

„Йоан, синът на Асен” е най-новото историческо заглавие в афиша на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Знакови събития от българската история ще бъдат пресъздадени на театралната сцена в драматичната хроника, посветена на 800-годишнината от възцаряването на Йоан Асен Втори през 1218 г. Пиесата е писана специално за..

публикувано на 12.12.18 в 10:55