Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова: Решението за отнемане на гласа на Унгария е грешка

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обяви против възможността за налагане на европейски рестрикции срещу Унгария.

"Решението за отнемане на гласа на Унгария е грешка. Още една стъпка към разделението и разцеплението в Европа на едни и други е обратно на това, което бихме искали - силна и единна Европа".

Лидерът на БСП критикува премиера Борисов за коментара му по повод обявеното вчера от вицепремиера Красимир Каракачанов, че правителството ще изготви позиция срещу започнатата от Европейския парламент процедура за санкции срещу Унгария:

"Смятам, че премиерът Бойко Борисов нанесе пореднит удар по държавността и по институциите в България, когато делегитимира решенията на МС с думите: "Това решение няма правна сила, то е за някой ден". Още едно доказателство след Истанбулската конвенция, че прави двойна външна политика, както и вчера заяви една за пред българските граждани и една навън - за пред началниците. Това е удар по авторитета на България и на българските институции".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Орбан (вляво) и Борисов на неформалната среща на лидерите на ЕС в Залцбург. Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС обсъждат постигнатото по отношение на намаляването на броя на нелегалните мигранти и сътрудничеството с трети държави.

Борисов: Санкциите срещу Унгария не са тема на днешния неформален съвет в Залцбург

Премиерът Бойко Борисов заяви, че санкциите срещу Унгария не са тема на днешния неформален съвет в Залцбург и разясни въпроса за изготвянето на българска позиция по темата: "Правителството трябва да започне да разработва стратегия, с която, когато..

публикувано на 20.09.18 в 13:16

Валери Симеонов: Няма разколебаване в позицията на премиера Борисов за Унгария

България ще излезе с официална позиция по повод санкциите срещу Унгария, но това решение ще бъде взето на отделно заседание. Това заяви във Варна вицепремиерът Валери Симеонов, който коментира решението на Министерския съвет по този повод, взето на..

публикувано на 20.09.18 в 14:31

Сидеров иска ясна позиция на България по казуса "Унгария"

Председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров обяви, че ще постави на коалиционен съвет на управляващата коалиция въпроса за ясна позиция на България по казуса "Унгария". "Доколкото разбрах, Министерски съвет, на оперативен съвет..

публикувано на 20.09.18 в 12:43
ВИЖТЕ ОЩЕ
Операция по спасяване на мигранти източно от Кипър.

Конференция ще търси решение на пролема с прииждащите в Кипър сирийски мигранти

Увеличаващите се потоци сирийски мигранти от Ливан към Кипър и необходимите действия на ЕС за спирането им ще бъдат обсъдени на провеждащата се в Испания конференция на председателите на парламентите на страните-членки на Евросъюза. Въпросът за..

публикувано на 20.04.24 в 04:36

Украйна и Русия с интензивна размяна на удари през нощта

Мъж и жена са загинали в руската Белгородска област при атака на украински дронове, съобщава губернаторът Вячеслав Гладков. Пуснатите от бепилотните апарати взривни устройства са подпалили къща в едно от селата. В друго село в района още една..

публикувано на 20.04.24 в 04:26

Великобритания може да спре помощите за тези, които отказват работа повече от година

Британският премиер Риши Сунак обеща да спре социалните помощи на онези, които са годни за работа, но не са приели предложения до 12 месеца. Очертавайки плановете си за реформиране на системата за социално подпомагане, ако консерваторите спечелят следващите..

публикувано на 20.04.24 в 04:19

Президентът на Грузия: Русия води хибридна война срещу присъединяването на страната в ЕС

Русия води хибридна война, целяща да принуди Грузия обратно в орбитата на Кремъл и да унищожи надеждите й за присъединяване към Европейския съюз, заяви президентът на страната Саломе Зурабишвили в интервю за вестник „Таймс“. Саломе..

публикувано на 20.04.24 в 03:48

Български автобус катастрофира в Турция, 11 души са ранени

11 души бяха ранени, след като автобус с българска регистрация се преобърна в Турция. Състоянието на двама от пострадалите е тежко. Автобусът излязъл от платното, ударил се в дърво и се преобърнал край градчето Каваклъ в област Къркларели. В..

публикувано на 20.04.24 в 01:20

Министър Тодоров откри Българския павилион на Венецианското биенале

Министърът на културата Найден Тодоров откри тази вечер Българския павилион, с който страната ни участва в 60-ото издание на Венецианското биенале за изкуство. Това съобщиха от Министерството на културата. В международния форум България се..

публикувано на 19.04.24 в 22:54

Армения и Азербайджан с важна стъпка към постигането на траен мир

Армения и Азербайджан направиха важна стъпка към постигането на траен мир помежду си. Арменската страна се е съгласила да отстъпи на азерската четири гранични села - договореност, която от Ереван определиха като "значима", а от Баку като..

публикувано на 19.04.24 в 22:52