Оркестърът на БНР за народна музика открива новия творчески сезон довечера с концерт

Снимка: Ани Петрова

Новият творчески сезон на Оркестъра на БНР за народна музика се откривa довечера с концерт в Първо студио на радиото, под диригентството на Димитър Христов. Началото е в 19.30 часа. 

Гост-изпълнители са певиците Русанка Комитова, Христина Анастасова, Сорина Богомилова и гъдуларят Борислав Гълъбов.

Билети се продават в Рекламно-информационния център на БНР, на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, както и онлайн - на ticketsbg.com и eventim.bg.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Диригентът Лейф Сегерстам

"Северна фантазия" с Лейф Сегерстам и Иво Върбанов

Продължава серията звездни гостувания в юбилейния, 90-и сезон на Софийската филхармония. На 21 февруари в зала „България“ на диригентския подиум ще застане прочутият финландски диригент и композитор Лейф Сегерстам. Програмата е озаглавена „Северна фантазия“ и включва премиера на негова творба, Симфония №7 от Ян Сибелиус и Клавирния концерт от..

публикувано на 20.02.19 в 18:59

Увертюрата от „Севилският бръснар“ е най-любимата оперна увертюра на българската публика

Всеки сезон предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“ провежда анкета „Любимите ви…“, в която дава възможност на своите слушатели да изразят предпочитанията си и да спечелят награди. През годините научихме с интерес, че най-любимата оперета на българската публика е "Царицата на чардаша" на Имре Калман, най-любимият балет –..

публикувано на 20.02.19 в 17:28

Пловдивската опера гостува с 3 спектакъла на столична сцена

Пловдивската опера ще гостува на столична сцена с три знакови спектакъла от своя репертоар: „Катерина Измайлова“, „Така правят всички жени“ и „Мария от Буенос Айрес“. На 22 февруари на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ ще гледаме операта „Катерина Измайлова“ от Шостнакович, постановка на голямата българска режисьорка с европейска..

публикувано на 20.02.19 в 16:48

Bella Voce представя новата си програма "Влюбеният пилигрим" по текстове на Шекспир

Почитателите на вокалната формация Bella Voce вече са в очакване - на 20 февруари от 19 часа в камерната зала "България ще бъде представена най-новата концертна програма със заглавие "Влюбеният пилигрим". Съорганизатор е Софийската филхармония. Идеята на певиците Елена Механджийска, Мария Яковчева, Неда Атанасова, Росица Павлова-Инджева и Милена..

публикувано на 20.02.19 в 14:10

Кирил Маричков с награда на 23-тия София филм фест

Кирил Маричков ще бъде отличен с Наградата на София на Столичната община на 23-тото издание на София филм фест. В чест на легендарния български рок музикант ще бъде показан филмът „Щурците – 20 години по-късно”, заснет през 1988 година от режисьора и продуцент  Панчо Цанков.  Документално-игралният  портрет на рок-групата характеризира цяла епоха в..

публикувано на 19.02.19 в 16:41