Оркестърът на БНР за народна музика открива новия творчески сезон довечера с концерт

Снимка: Ани Петрова

Новият творчески сезон на Оркестъра на БНР за народна музика се откривa довечера с концерт в Първо студио на радиото, под диригентството на Димитър Христов. Началото е в 19.30 часа. 

Гост-изпълнители са певиците Русанка Комитова, Христина Анастасова, Сорина Богомилова и гъдуларят Борислав Гълъбов.

Билети се продават в Рекламно-информационния център на БНР, на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, както и онлайн - на ticketsbg.com и eventim.bg.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Писателката и драматург от Радиотеатъра на БНР Теодора Димова е отличена с награда „Христо Г. Данов“

Писателката и драматург от Радиотеатъра на БНР Теодора Димова е тазгодишният носител на голямата награда „Христо Г. Данов“ за цялостен принос в националната книжовна култура. Димова е автор на 9 пиеси, които се играят в стратата и чужбина,  както и на романите „Емине”, „Майките”, „Адриана” и „Марма, Мариам”. Отличието бе връчено от министъра на..

публикувано на 15.06.19 в 12:50

Opera Open на сцената на Античния театър в Пловдив

С гала спектакъл "Огънят и празникът" започна международният фестивал „Opera Open“ на Античния театър в Пловдив. Следващото голямо събитие е дългоочакваното гостуване на големия италиански режисьор Стефано Пода с премиерата на операта „Орфей и Евридика“ на Глук тази вечер на сцената на Античния театър. Преди да започне подготовката на..

публикувано на 15.06.19 в 07:43
Победителите от Естония

Смесен хор „K.O.O.R.“ от Естония спечели голямата награда на IX Mеждународен хоров фестивал „Черноморски звуци” в Балчик

Смесеният хор „K.O.O.R.“ от Талин, Естония, с диригент Раул Талмар грабна Голямата награда за цялостно представяне на IX Mеждународен хоров фестивал „Черноморски звуци” в Балчик. Раул Талмар беше отличен от Съюза на българските музикални и танцови дейци и с диплом за диригентско майсторство. Шест от хоровете се състезаваха в конкурсната..

публикувано на 14.06.19 в 20:17

"Концерт в лятна вечер" за 85-годишнината на Радио Варна

С концерт на Младежкия симфоничен оркестър - Варна към Националното училище по изкуствата "Добри Христов" на 16 юни от 19 часа ще бъде отбелязана 85-годишнината на Радио Варна. Под мотото "Концерт в лятна вечер" събитието ще привлече варненци и гостите на града до централния вход на Морската градина. Под диригентството на Страцимир Павлов първо ще..

публикувано на 14.06.19 в 19:52

Д-р Стефан Илчев: Йога е начин на живот

От 15 до 23 юни България ще отбележи Международния ден на йога в четирийсет и три населени места в страната, сред тях четирийсет града и три села. Това е поводът за разговор с д-р Стефан Илчев, който  дълги години  практикува йога. Как да започнем ,какво представляват различните видове йога,  за кого са полезни  и за кого са опасни. "Дишането играя..

публикувано на 14.06.19 в 18:36