Корнелия Нинова ще участва в широка дискусия по алтернативния бюджет за 2019

Корнелия Нинова представи алтернативния бюджет на БСП за 2019 година
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще участва в широка дискусия по алтернативния бюджет, изготвен от партията, заедно с народни представители от левицата, кметове, избрани и подкрепени от БСП, председатели на общински съвети, общински съветници, експерти – представители на неправителствени организации в сферата на регионалната политика, съобщи пресцентърът на БСП.

Ще присъстват още представители от Национално сдружение на кметствата в България и Национално сдружение на кметовете на кметствата в България. Приоритетно ще се обсъжда частта на алтернативния бюджет, свързана с местна власт.ВИЖТЕ ОЩЕ

Лавров: Русия не одобрява присъединяването на Босна и Херцеговина към НАТО

Русия не може да се съгласи с присъединяването на Босна и Херцеговина към НАТО. Това заяви днес министърът на външните работи на Сергей Лавров. Правилата, които се налагат на Балканите, са достатъчно опасни и отразяват манията по-бързо да бъдат вкарани всички балкански страни в Алианса, заяви Лавров. Москва е готова да работи за..

публикувано на 16.01.19 в 13:02

Над 16 500 души започват работа по Националния план за заетостта

Очаква се над 16 500 души да започнат работа по Националния план за заетостта тази година. Над 11 хиляди души ще бъдат включени в обучения, за да бъдат по-конкурентоспособни на пазара на труда, предвижда документът, одобрен от правителството. За финансиране на заложените дейности са предвидени 73 млн. лева. Очаква се тази година..

публикувано на 16.01.19 в 12:56

Европа чака следващия ход на Лондон за Брекзит след отхвърлената сделка

Брекзит бе водеща тема в дневния ред на ЕП днес в Страсбург. Евродепутатите дебатираха за ситуацията по напускането на Великобритания след снощното инфарктно гласуване в Камарата на общините .  Главният преговарящ от страна на ЕС за напускането на кралството Мишел Барние заяви , че Съюзът остава единен и непоколебим по споразумението...

обновено на 16.01.19 в 12:54

Евродепутати: Хаос с евроизборите, ако се стигне до забавяне на Брекзит

Европейският парламент реагира остро на вчерашното решение на Камарата на общините в Лондон, с което беше отхвърлено споразумението за излизане на Великобритания от Европейския съюз. Евродепутати предупредиха, че вариантът за Брекзит без договор е най-лошият сценарий, а удължаване на действието на чл. 50 от Лисабонския договор ще доведе до хаос,..

обновено на 16.01.19 в 12:31

НС обсъжда дали да даде мандат на правителството да преговаря със САЩ за покупка на Ф-16

В Народното събрание се обсъжда правителственото решение за предоставяне на мандат за преговори със САЩ за придобиване на нов тип боен самолет. ГЕРБ и ДПС обявиха безрезервна подкрепа, докато коалиционните партньори от "Обединени патриоти" се разделиха в оценките. С мандата се възлага на Министерски съвет да подготви проект на..

обновено на 16.01.19 в 11:22