Дончо Барбалов поема временно ресора "Транспорт" в Столичната община

| обновено на 06.12.18 в 12:12
Дончо Барбалов
Снимка: БГНЕС

Дончо Барбалов поема временно ресора "Транспорт" в Столичната община, след като кметът Йорданка Фандъкова прие оставката на Евгени Крусев. Барбалов отговаря за ресорите "Финанси" и "Здравеопазване" в Общината. Той поема "Транспорта" за втори път. Предишният бе през 2016 година, когато беше освободен Любомир Христов като заместник-кмет. 

Във вторник Евгени Крусев обяви, че се оттегля от поста заради ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев". 

В сряда главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че Крусев е призован по разследване за длъжностно престъпление.

Кметът на София Йорданка Фандъкова смята, че няма проблем Барбалов да отговаря и за трите ресора до края на нейния мандат: 
"До момента, до който предложа нов заместник-кмет по транспорта, господин Барбалов съвсем добре може да се справя с тази задача. Ако това не попречи на останалите му задачи, все пак остават няколко месеца и това може да продължи и до края мандата". 
Първата задача в работата на Дончо Барбалов като заместник-кмет по транспорта ще бъде довършването на ремонта по ул. "Граф Игнатиев", сподели той: 
"Рано е да се говори за реформи. Това, което като задача номер едно ми е поставена, е да възстановим движението на трамвайте по "Граф Игнатиев". Естествено, трябва да подготвим бюджета за 2019 година, да изпълним и да продължим да изпълняваме програмата за ремонт на улици, строителство на нови и обновяването на градския транспорт, което, вече знаете, е доста напреднало". 
Репортажа на Евелина Стоянова можете да чуете от звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Започна протестът на регионалните пчеларски организации в Североизточна България.

Стотина пчелари се събраха на протест

Пчелари от цялата страна се събират пред Министерството на земеделието на протест . Около стотина са пчеларите, които протестират на ул."Дамян Груев", която в момента е затворена за движение. Причина за протеста е, както обясниха пчеларите, че първо им е била отказана единствената държавна помощ, известна като "Де минимис". Впоследствие е била..

публикувано на 10.12.18 в 13:43

Доц. Лъчезар Стоянов: Гладоморът в Украйна трябва да влезе в учебниците по нова история

„Памет за украинците и българите, жертви на Гладомора. Съвременен прочит на комунистическия геноцид“ – това е темата на дискусия в София, организирана днес следобед от Атлантическия съвет в България и посолството на Украйна у нас. В нея ще участват историци от София и Киев. Дискусията ще бъде съпътствана от фотоизложба и документалния филм на..

публикувано на 10.12.18 в 13:36
Проф. Иван Илчев

Проф. Илчев: Един от принципите на добросъседство е да не се посяга върху чужда история

Един от принципите на добросъседство е да не се посяга към чужда история. Това обясни в интервю за предаването ни „12+3“ проф. Иван Илчев -  член на комисията, която разглежда историята между двете държави, между които възникна напрежение през почивните дни. Повод за това стана позицията на вицепремиера Красимир Каракачанов, в която той..

обновено на 10.12.18 в 13:34

Технически проблеми затрудняват работата на КАТ

Системата на Пътна полиция в цялата страна продължава да не работи. Причината е инсталирането на нов софтуер. Гражданите няма да имат достъп до Автоматизираната информационна система "Управление на наложени глоби по наказателни постановления и извършване на плащания по тях през Интернет, SMS, WAP", както и до Портала за електронни административни..

обновено на 10.12.18 в 13:16

Задържаха за 72 часа 18-годишен младеж заради изнасилване

Окръжната прокуратура във Велико Търново задържа за 72 часа 18-годишен младеж, който е обвинен за изнасилването и убийството на 70-годишна жена от град Бяла черква. Престъплението е извършено в дома на жертвата на 6 декември, а тялото на мъртвата жена е намерено от нейна близка два дена по-късно. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за..

публикувано на 10.12.18 в 12:47