Дончо Барбалов поема временно ресора "Транспорт" в Столичната община

| обновено на 06.12.18 в 12:12
Дончо Барбалов
Снимка: БГНЕС

Дончо Барбалов поема временно ресора "Транспорт" в Столичната община, след като кметът Йорданка Фандъкова прие оставката на Евгени Крусев. Барбалов отговаря за ресорите "Финанси" и "Здравеопазване" в Общината. Той поема "Транспорта" за втори път. Предишният бе през 2016 година, когато беше освободен Любомир Христов като заместник-кмет. 

Във вторник Евгени Крусев обяви, че се оттегля от поста заради ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев". 

В сряда главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че Крусев е призован по разследване за длъжностно престъпление.

Кметът на София Йорданка Фандъкова смята, че няма проблем Барбалов да отговаря и за трите ресора до края на нейния мандат: 
"До момента, до който предложа нов заместник-кмет по транспорта, господин Барбалов съвсем добре може да се справя с тази задача. Ако това не попречи на останалите му задачи, все пак остават няколко месеца и това може да продължи и до края мандата". 
Първата задача в работата на Дончо Барбалов като заместник-кмет по транспорта ще бъде довършването на ремонта по ул. "Граф Игнатиев", сподели той: 
"Рано е да се говори за реформи. Това, което като задача номер едно ми е поставена, е да възстановим движението на трамвайте по "Граф Игнатиев". Естествено, трябва да подготвим бюджета за 2019 година, да изпълним и да продължим да изпълняваме програмата за ремонт на улици, строителство на нови и обновяването на градския транспорт, което, вече знаете, е доста напреднало". 
Репортажа на Евелина Стоянова можете да чуете от звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33