Почти всяка трета цигара в Свиленград е контрабандна

Делът на незаконните цигари на пазара у нас се е увеличил

Снимка: БГНЕС

Делът на незаконните цигари на пазара се е увеличил през третото тримесечие на годината според данните от проучване, поръчано от големите тютюневи компании у нас. Ръстът е с 0,6 на сто, а общият дял на незаконния пазар е 5,3%.

Сериозно покачване на потреблението на незаконни цигари се наблюдава в Свиленград, където почти всяка трета цигара е контрабандна. В Перник нелегалният пазар е 16% през третото тримесечие на годината. За сравнение - и в Свиленград, и в Перник процентът е бил 10 през второто тримесечие.

Традиционно изследванията се представят на кръгла маса с участието на премиера Бойко Борисов, министрите на вътрешните работи и на финансите и на главния прокурор. Сега в съобщението на инициативата "Срещу незаконната търговия" е цитиран Борисов.

"Борбата с контрабандата с цигари остава постоянен ангажимент на правителството и по него ще бъдем безкомпромисни", казва Борисов в съобщението.

Увеличаването на контрабандните цигари идва в тримесечието, в което бе разбита нелегалната фабрика в Карнобат.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33