Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриела и Стефани Стоева отстъпиха на тайландки в Гуанджоу

Габриела и Стефани Стоеви
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви записаха втора загуба в група „Б“ на заключителния турнир на най-добрите, който ще се състои в Гуанджоу, Китай, и е с награден фонд 1,5 милиона долара.

Българките, които са дебютантки в Мастърса, отстъпиха наосмите в ранглистата тайландки Йонгколпан Китихараку и Рауинда Прайонгжай (Тайланд) с 16:21, 18:21 след 58 минути игра.

Сестри Стоеви започнаха по-добре срещата и водеха с11:6 точки при задължителната почивка. Азиатките успяха да изравнят при 16:16. Тайландките продължиха серията си и при 20:16 имаха четири геймпойнта, като реализираха още първия след грешка на Стефани Стоева.

Българките продължиха да грешат повече от съперничките и във втория гейм и губеха с 9:11 точки при паузата. Габриела и Стефани изравниха и поведоха с 13:12. Тайландките изравниха, като спечелиха най-дългото разиграване в срещата от 82 удара. Постепенно те взеха преднина от няколко точки. Сестрите от Хасково се хвърлиха в отчаян щурм, но при 17:20 Китихараку и Прайонгжай имаха три мачпойнта. Европейските шампионки отразиха първия с превъзходен смаш на Стефани. При втория всичко свърши след грешка на Габриела, която изпрати перото в мрежата.

В петък деветите в ранглистата Стоеви излизат в последна среща с Ли Со Хи/Шин Сьон Чан (Южна Корея).


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Баскетболистките на Берое драматично спечелиха титлата

Берое Стара Загора завоюва титлата в женската А група за четвърти пореден и общо шести път в своята история. Настоящите шампионки оцеляха срещу Монтана 2003 с 67:66 в петата решителна среща, изиграна в зала „Общинска“. Двата тима сътвориха драма, спираща дъха, но във финалните акорди баскетболистките на Албена Хубенова изстрадаха ценния триумф и..

публикувано на 24.04.24 в 20:35

Румен Радев удостои с Почетния знак героите от Еверест

Президентът Румен Радев удостои с Почетния знак на президента участниците в първата българска експедиция за изкачване на връх Еверест през 1984 г.  Събитието се проведе в Централния военен клуб в столицата и е част от официалното отбелязване на 40-ата годишнина от експедиция "Еверест 1984".  Румен Радев връчи Почетния знак на един от участниците в..

публикувано на 24.04.24 в 20:20

Виктория Томова приключи в първия кръг в Мадрид

Виктория Томова отпадна в първия кръг на турнира по тенис на клей от сериите 1000 в Мадрид с награден фонд от 7.7 милиона евро. Най-добрата българска тенисистка загуби драматично след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 срещу Шиню Ван. В първия сет Томова изоставаше на два пъти с пробив, но успя да направи обрат срещу китайката, повеждайки в резултата.  Във..

публикувано на 24.04.24 в 19:09
Ясен Радев.

Още четирима наши си осигуриха медали на европейското по бокс

Още четирима наши осигуриха нови медали за българския бокс от европейското първенство в Белград. В най-ниската категория при мъжете - тази до 48 килограма, Себахтин победи на четвъртфиналите Хасан Маликов от Азербайджан с пълно съдийско единодушие и е на една победа от второ поредно участие на финал на европейско първенство.  На полуфиналите младият..

публикувано на 24.04.24 в 18:49
Айлет Зусман и Линой Ашрам с Даря Атаманов

Треньорката на Линой Ашрам: Трудно е, имаме близки в Газа и ги чакаме да си дойдат

След като напусна Италия  една от най-добрите треньорки в света по художествена гимнастика Жулиета Канталупи вече половин година е част от щаба на националния  отбор на Израел. Внучката на легендата Жулиета Шишманова работи с главния треньор Айлет Зусман, която изведе до олимпийската титла в Токио Линой Ашрам. Жулиета сега тренира основно..

публикувано на 24.04.24 в 11:58

Европейски вицешампион по таекуондо събира средства за лечение на брат си

Сребърният медалист от Европейско първенство по олимпийско таекуондо Йордан Колев се нуждае от помощ. В социалните мрежи националът сподели за тежка болест, която е застигнала брат му. "Диагнозата на брат ми е рак на раменната става с разсейки и в белия дроб. Каквито и да са прогнозите на лекарите – вярата е онова оръжие, което мачка и..

публикувано на 24.04.24 в 08:19
Ювентус  стигна до финала за Купата на Италия

Ювентус стигна до финала за Купата на Италия по футбол

Ювентус е първият финалист в турнира за Купата на Италия. Торинци се добраха до мача за трофея, макар да загубиха реванша срещу Лацио с 1:2. Те обаче бяха спечелили първата среща с 2:0 и така с общ резултат 3:2 продължават напред.  Гостите на "Олимпико" доста страдаха и имаха и доза късмет, за да постигнат целта си. "Орлите" поведоха с два гола на..

публикувано на 24.04.24 в 06:21