Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаният за убийството на жена в столичен хотел има психически отклонения

| обновено на 17.12.18 в 15:13
Снимка: БГНЕС

Мъжът, задържан за убийството на 24-годишна жена в столичен хотел, има психически отклонения. Това съобщи началникът на Първо РПУ в София Калоян Милтенов. Той допълни, че предстоят експертизи, които да докажат дали 37-годишният човек е бил под влияние на алкохол или наркотици. 

Сутринта в 7.30 ч. в районното се получава сигнал от рецепционистката на хотела, че има лице със съмнително поведение. Изпращаме наш автопатрул, който установява въпросното лице - следи от борба по него. Вследствие на съобразителността на патрула се установява, че в една от стаите има починало лице. Тя се е настанила на 15-и, той не е настанен официално. Криминално проявен е, има и данни, че има психически отклонения", съобщи началникът на Първо РПУ в София Калоян Милтенов. 

24-годишна жена беше намерена тази сутрин убита в хотелска стая в центъра на София.

По информация на "Хоризонт" за престъплението е задържан 37-годишният мъж Димитър Ръжев. Той е криминално проявен – преди години има регистрация за грабеж и притежание на фалшиви пари, родом е от Пловдив.

Ръжев е задържан на рецепцията на хотела, а по думите на полицаите, той е бил във видимо неадекватно състояние. На мястото се извършват огледи и обиски за наркотици. Причините за тежкото престъпление се изясняват.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Асен Василев няма да е в листата на ПП-ДБ за евровота

Асен Василев няма да бъде в листата на "Продължаваме промяната - Демократична България" за европейските избори. Така самият Василев отговори на въпрос дали ще бъде в националната листа или тази за евровота, но не даде повече подробности.  ГЕРБ-СДС и ДПС със законопроект за забрана на рекламата на хазарт в медии Попитан дали има призовка без..

публикувано на 24.04.24 в 18:20
Дмитрий Песков

Песков: Русия ще разшири "буферната зона" в Украйна, ако САЩ доставят на Киев ракети с по-голям обсег

Американският президент Джо Байдън трябва в близките часове да подпише указа за одобрената от Конгреса финансова помощ в размер на 95 милиарда долара, включваща средства за Украйна, Израел и Тайван. Киев отново изрази благодарност, а Москва заяви, че дългоочакваните доставки на оръжия няма да променят нищо на фронта.  Джо Байдън приветства..

публикувано на 24.04.24 в 17:56

23 партии и 11 коалиции са подали документи за участие във вота 2 в 1

23 партии и 11 коалиции са подали документи за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент, съобщиха от Централната избирателна комисия. Крайният срок за това изтече в 17 часа днес. ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите, готови са да продължат реформите ГЕРБ-СДС..

публикувано на 24.04.24 в 17:46
Имад Талхами

Имад Талхами: Иновациите възникват, когато има проблем, който трябва да бъде решен

Импакт фирмите не са филантропия, а инвестиране в проекти, с голям социален или екологически ефект. В университета на Тел Авив се проведе среща на ръководители точно на такива сдружения, които запознаха студентите по икономика със сравнително новото направление на бизнеса.  За разлика от много икономисти, които очертават мрачна картина за..

публикувано на 24.04.24 в 17:45

Фантомът на операта – как един неразбран гений промени света

1909-та. Годината, в която френският журналист и автор Гастон Льору започва да издава в ежедневник, част по част, готическия криминален роман, с леки нотки на романс, "Фантомът на операта" .  История за обезобразен музикант, архитект и дизайнер, влюбен в елегантното младо сопрано Кристин Дайе и готов на всичко, за да спечели..

публикувано на 24.04.24 в 17:39
Селда Ахмедова

Дамите в армията: Изложба по повод 20-ата годишнината от членството ни в НАТО

До края на месеца в градинката на "Кристал" в София стои изложба на снимки. Ако минавате през тази градинка – загледайте се в по-нежната част на армията. Дамите в армията.  Изложбата е по повод 20-ата годишнина от членството ни в НАТО . Но отбелязва и  75-ата, откакто има дами в армията . Дамите в армията са по-лесни за снимане,..

публикувано на 24.04.24 в 17:25

За хората и пчелите – скандално изказване на общинар от Горна Оряховица

Скандално изказване на общински съветник в Горна Оряховица: "Майната им на хората – да мрат", от последното заседание на местния парламент породи широко обществено недоволство. Изказването е запечатано от камерите и микрофоните в залата на Общинския съвет в Горна Оряховица. На мартенското заседание трима общински съветници коментират..

публикувано на 24.04.24 в 17:24