Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шеф на "сините": Няма да последваме съдбата на ЦСКА

Красимир Иванов (вляво) признава, че клубът има задължения към НАП, но ги обслужва редовно..
Снимка: БГНЕС

ПФК Левски няма да последва съдбата на фалиралия ЦСКА, категоричен беше изпълнителният директор на "сините" Красимир Иванов.

"Нямаме абсолютно никакво намерение, нито се водят разговори, Левски да последва съдбата на ЦСКА. Проблемите на нас са ни известни, ние работим за решаването им, - каза Иванов. - Не съм притеснен. Ако съпоставим финансовото ни състояние с това на ЦСКА-София, те извадиха само за миналата година загуба, която е по-голяма от нашата общо за последните трите години".

Изпълнителният шеф на Левски заяви, че клубът се старае да обслужва редовно задълженията си към НАП, за които се твърди, че са около 2 милиона лева.

"Финансовото състояние не е новина. Няма драматична промяна в него, която да се е случила. Видях, че от тази сутрин циркулира информация, свързана със задълженията ни към НАП. Но за мен това не е изненада. Знам какви взаимоотношения имаме с тях и какви задачи гоним. Нищо ново не се е случило. Точни суми не коментирам. С НАП имаме споразумение, което се стремим да изпълняваме. Знаем какво трябва да направим до март, за да изпълним критериите за лицензиране", каза Иванов. 
Той отхвърли и слуховете за неплатени заплати на футболисти от отбора.

Ръководството на Левски и старши треньорът на отбора Славиша Стоянович вече са обсъдили въпросите с предствянето на отбора през есента и с плановете за зимна подготовка и селекция. 

"Видяхме се в неделя с г-н Стоянович. Дискутирахме какви са впечатленията му от това, което се е случило през първия дял. Основно говорихме за това, което трябва да правим по празниците ние като ръководство на клуба, за постигане на по-оптимален състав за втората част от шампионата. Конкретни имена не искам да дискутирам. За финансовите параметри по селекцията се грижим ние. Стоянович трябва да каже от какъв тип играчи има нужда", каза Иванов.

Той смята, че сривът в представянето на отбора е настъпил след драматичното отпадане от Черно море с дузпи в турнира за купата на България. В последствие Левски загуби три от последните си шест мача и се отдалечи доста от първото място в шампионата. 

"Моето лично мнение е, че сривът се получи след мача за купата на Черно море, първо от самия резултат, а и от това, че загубихме ключов играч в защитата в лицето на Холмар Ейолфсон. Тези неща повлияха негативно. След това допуснахме колебания, загуби, което не се хареса нито на нас като ръководство, нито на привържениците ни", каза директорът. 

Той се надява Павел Колев да поеме функциите на изпълнителен директор на ПФК Левски в началото на януари, както по-рано беше обявено от собственика на клуба Спас Русев, въпреки че се появиха информации, че Колев се колебае да заеме поста.

Иванов коментира и думите на старши треньора на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро, че пред Левски предстои скучна пролет, след като отборът изостава на 10 точки от първото място и няма реални шансове да се бори за титлата. 

"Може да се окаже скучна пролет за него, той имаше нужда от консултант, назначиха му. Не знам дали за нас, или за него ще бъде скучна", заяви Красимир Иванов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Открита тренировка на националите по спортна гимнастика

България с пълни отбори на ЕП по спортна гимнастика в Римини

България ще бъде представена с пълни отбори при мъжете, младежите и жените на европейското първенство по спортна гимнастика. Шампионатът на Стария континент за мъжете и младежите ще се състои от 24 до 27 април, за жените и девойките ще е от 2 до 5 май. "В неделя пътуваме за европейското първенство. Остават броени дни, а съставът вече е..

публикувано на 19.04.24 в 12:20
Берое надигра Монтана и поведе във финала

Берое поведе във финала срещу Монтана

Тимът на Берое надигра Монтана 2003 с 87:72 (21:19, 20:11, 23:19, 23:23) като домакин в Стара Загора в първата среща от финалния плейоф за титлата в първенството на България по волейбол за жени. Така старозагорки, които са носителки на трофея от последните три сезона, поведоха с 1-0 победи в серията, в която се играе до три успеха от пет..

публикувано на 18.04.24 в 20:43
Марица поведе с 2:0 победи срещу ЦСКА

Марица е на победа от десета поредна титла

Отборът на Марица (Пловдив) се доближи само на една победа до спечелването на десета поредна титла в Националната волейболна лига за жени. „Жълто-сините“ записаха втори пореден успех във финалния плейоф в първенството, след като надиграха ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) гейма като домакини и във втората среща от финалната серия, която се играе..

публикувано на 18.04.24 в 20:38

Културистът Петър Борисов: Българите имаме добри генетични заложби (ВИДЕО)

Българите имаме добри генетични заложби и можем да произвеждаме много по-добри момчета и момичета. Това мнение сподели абсолютният европейски шампион по културизъм Петър Борисов, който гостува в Campio Podcast с водещ Христо Денев. Борисов е един от организаторите на предстоящия този уикенд турнир по бодибилдинг и фитнес "Тримонциум" в..

публикувано на 18.04.24 в 15:32
Аталанта - Ливърпул

Ливърпул ще търси голям обрат срещу Аталанта

Ерата на Юрген Клоп в Ливърпул донесе на феновете на тима много знаменити победи и "червените" ще се нуждаят от още една такава, ако искат да продължат напред в Лига Европа. Мърсисайдци излизат за реванша с Аталанта в Бергамо днес, след като загубиха първия мач на "Анфийлд" с 0:3. На пръв поглед задачата пред Ливърпул изглежда непосилна, но тимът е..

публикувано на 18.04.24 в 06:03
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова допусна нова загуба на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова допусна втора поредна и общо четвърта загуба на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. В партия от 11-ия кръг българката отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру след 90 хода и над пет часа игра. Салимова, която в предишната партия с Конеру записа единствената си победа в турнира до момента, този..

публикувано на 18.04.24 в 05:56
Левски

Левски поведе на Славия за бронза при волейболистките

Съставът на Левски взе преднина срещу Славия във финалната поредица за третото място в Националната волейболна лига за жени. "Сините" спечелиха първия мач от серията с 3:1 гейма, в отделните части 25:16, 30:32, 25:19, 25:20. Левски започна силно и спечели с лекота първия гейм с 25:16, но Славия успя да се върне в мача след маратонски втори гейм,..

публикувано на 17.04.24 в 07:41