Отлагат по-високите тол такси за централната магистрала в Гърция

Няма да плащаме по-високи тол такси по централната магистрала в Гърция. Поне временно увеличението се отлага. Европейската комисия не дава разрешение на Гърция за по-скъпи цени.

За неопределено време се отлага увеличаването на пътните такси по централната магистрала в Гърция. Това заяви генералният директор на пътната компания „Егнатия одос“ пред вестник „Етнос“.

Въпреки че още преди месеци министерството на финансите и министерството на транспорта подписаха заповед за увеличаване на тол таксите от първия ден на 2019 г. все още не са получили разрешение от Европейската комисия.

Новият начин на изчисляване на пътните такси предвиждаше увеличение от 66% до 150%, което не се премахва, но се отлага в очакване на решение на Европейската комисия.

Гърците реагираха остро с коментари пред медиите, че високата цена на бензина ограничава пътуванията, а пътните такси са „тежко бреме“ за хората с ниски доходи.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33