Smerz са носители на наградата „Music Moves Europe Talent Awards 2019“

Норвежко- датската  формация Smerz стана  носител на наградата „Music Moves Europe Talent  Award 2019“. Официалната  церемония по награждаването ще се състои на 16-ти януари холандския град Грьонинген, където в същия ден започва и традиционният фестивал „Евросоник- Нордеслаг“. Дуото стана победител в категорията „Електроника- електроденс музика“. Smerz са  Хенриета и Катарина, родени са и израстват в Норвегия, но едва след като се преместват в Дания започват да работят заедно.  Правят синти поп, който се отличава с характерен бас и въздействащи вокални мелодии и по този начин създават модерен много характерен  саунд, който прави дуета  уникален. Както отбелязва един от водещите световни диджеи Feder: „Този стил се разви и оформи  през  годините, в които Smerz работят до късно в нощните клубове“. Техните мини албуми „Окей“ и "Have Fun" са продуцирани, програмирани и изпълнени изцяло от дуото Smerz.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Августина и Симеон Серафимови получават отличие от кмета на Плевен Георг Спартански по повод 25 години от създаването на перкусионен състав“Акцент“

Ансамбъл "Акцент" с отличие от общината в Плевен

В Плевен отличиха ученическия перкусионен ансамбъл "Акцент" с „Плакет на Общината“. Отличието се присъжда за принос в музикалния живот и по повод 25 години от създаването на уникалния състав. Започва със: “Създатели на „Акцент“ са известните преподаватели в музикалното училище Августина и Симеон Серафимови.  Поколения техни ученици са дебютирали на..

публикувано на 24.03.19 в 17:36
Павел Терзийски

100 години Нат Кинг Кол с концерти в Пловдив и София

Концерти в Пловдив и София ще отбележат 100-годишнината от рождението на известния американски музикант и певец Нат Кинг Кол. „Освен кадифен и меден глас, Нат Кинг Кол е един виртуозен и изключителен пианист“. Това каза в „Преди всички“ Павел Терзийски - част от квартет, който ще представи пиесите на музиканта в един „забавен джаз..

публикувано на 21.03.19 в 10:16
Уедър Рипорт

Антони Дончев: Музиката на Weather Report дава много поводи за вдъхновение и за полет

Джо Завинул казва в едно интервю "Има много добри музиканти по света, но малко от тях са разказвачи. Е, ние бяхме такива – Разказвачи". Какви приказки останаха разказани в историята на музиката от Weather Report – Групата на Завинул. Истории, които продължават да вълнуват и да бъдат преразказвани. Това ще се случи и на концерта – трибют на Уедър..

публикувано на 20.03.19 в 16:55
Арканхел и

След триумф по света проектът "Еструна" ще гостува в зала 1 на НДК

На 31 март зала 1 на НДК ще бъде подвластна на магията от съчетанието на Български фолклор и фламенко. Това е концертът на международния музикален проект " Еструна" – Арканхел и Нови български гласове под диригентството на Георги Петков. Водещата фигура в Еструна, фламенко певецът Арканхел споделя: "Аз винаги съм се възхищавал на българското..

публикувано на 19.03.19 в 19:23

20 години "Дийп Зоун Проджект"

Българката и нейната уникална красота е вдъхновението, което дава повод да се появи най-новата песен на „Дийп Зоун Проджект“ - „Българка“. Ева-Мария Петрова от групата разказа за „Хоризонт до обед“: „Направихме песента преди една година. Тя беше дълго чакан проект. Дълго време убеждавах момчетата да направим тази песен, защото наистина тя е..

публикувано на 19.03.19 в 12:28