Smerz са носители на наградата „Music Moves Europe Talent Awards 2019“

Норвежко- датската  формация Smerz стана  носител на наградата „Music Moves Europe Talent  Award 2019“. Официалната  церемония по награждаването ще се състои на 16-ти януари холандския град Грьонинген, където в същия ден започва и традиционният фестивал „Евросоник- Нордеслаг“. Дуото стана победител в категорията „Електроника- електроденс музика“. Smerz са  Хенриета и Катарина, родени са и израстват в Норвегия, но едва след като се преместват в Дания започват да работят заедно.  Правят синти поп, който се отличава с характерен бас и въздействащи вокални мелодии и по този начин създават модерен много характерен  саунд, който прави дуета  уникален. Както отбелязва един от водещите световни диджеи Feder: „Този стил се разви и оформи  през  годините, в които Smerz работят до късно в нощните клубове“. Техните мини албуми „Окей“ и "Have Fun" са продуцирани, програмирани и изпълнени изцяло от дуото Smerz.


ВИЖТЕ ОЩЕ
На площада в Дупница четоха откъси от творби на Димитър Димов за 110-годишнината на писателя

В Дупница четоха откъси от творби на Димитър Димов за 110-годишнината на писателя

С четене на откъси от произведения на Димитър Димов до фонтаните  на централния  площад "Свобода" в Дупница отбелязаха 110-годишнината от рождението на Димитър Димов. Писателят е роден в Ловеч, до 10-годишен живее със семейството си в Дупница. И е обичан и четен и до днес от дупничани.  Спомени за дядовата му съща,за романтичната стара..

публикувано на 25.06.19 в 20:17
Гийом Лебран

Гийом Лебран: Не се чувствам само французин - искам да бъда европеец

"Мелос" - изложба на френския фотограф Гийом Лебран, която включва над 40 фотографии, заснети по време на пътуванията му в Турция, България и Гърция. Пред БНР Гийом Лебран разказа, че интересът му към Балканите идва от интереса му към историята. "Има много неща, които ги сближават, но има и много неща, които ги разделят. Преди всичко имат..

публикувано на 25.06.19 в 15:02

Георги Стратев представя ораторията си "Евангилие от Йоана" в зала "България" със СО на БНР

Георги Стратев - цигулар, аранжор, композитор, . Завършил със специалност цигулка Варненското музикално училище и Музикалната академия в София през 1961 г. с отличен успех. Специализирал дирижиране при Добрин Петков, живял и работил дълги години в Германия, Георги Стратев в последните години все по-често се връща в родината, за да представя своите..

публикувано на 25.06.19 в 14:34

George Ezra- младата надежда на английската фолк рок и по музика

Джордж Езра   е носител на наградата „Брит за 2019“ в категорията най-добър мъжки соло изпълнител и негов а т а благодарност, произнесена с   мекия му , спокоен глас и съвършения му изказ, развълнува аудиторията. А на 7-ми юни Джордж Езра навърши 26 години. От началото на кариерата си, която започ н а през 2013-та година..

публикувано на 25.06.19 в 11:23

Susan Boyle отпразнува десет години успешна кариера с албума „Ten”

Преди десет години шотландката Сюзън Бойл се яви на прослушване в телевизионния формат „Британия търси талант“ и след нейния успех музикалната индустрия напълно се преобрази. Скромната шотландка днес е мултимилионер и световна звезда. Но истината е, че преди десет години никой не можеше да предвиди как ще се развие талантът на SuBo,..

публикувано на 25.06.19 в 11:06