Smerz са носители на наградата „Music Moves Europe Talent Awards 2019“

Норвежко- датската  формация Smerz стана  носител на наградата „Music Moves Europe Talent  Award 2019“. Официалната  церемония по награждаването ще се състои на 16-ти януари холандския град Грьонинген, където в същия ден започва и традиционният фестивал „Евросоник- Нордеслаг“. Дуото стана победител в категорията „Електроника- електроденс музика“. Smerz са  Хенриета и Катарина, родени са и израстват в Норвегия, но едва след като се преместват в Дания започват да работят заедно.  Правят синти поп, който се отличава с характерен бас и въздействащи вокални мелодии и по този начин създават модерен много характерен  саунд, който прави дуета  уникален. Както отбелязва един от водещите световни диджеи Feder: „Този стил се разви и оформи  през  годините, в които Smerz работят до късно в нощните клубове“. Техните мини албуми „Окей“ и "Have Fun" са продуцирани, програмирани и изпълнени изцяло от дуото Smerz.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Рут Колева & The Fingertones на фестивала "Евросоник- Нордеслаг- 2019"

На 17-ти януари Ruth Koleva & The Fingertones изнесоха концерт  в клуб "Mutua Fides", разположен на централния площад "Grote Markt" в северния холандски град Грьонинген. Изявата беше част от програмата на престижния европейски музикален фестивал "Евросоник- Нордеслаг". Събитието се провежда над 30 години с идеята  да се  разчупят европейските граници,..

публикувано на 20.01.19 в 14:42

Успешният концертен цикъл "Музиката на Европа" продължава

След успешните концерти през изминалия сезон, които представиха музиката на страните членки на Европейския съюз, през следващите шест месеца Софийската филхармония отново се обръща към музикалната култура на Стария континент. От 21 януари до 3 юни 2019 г. на фокус ще бъдат държавите в Европа, които не са част от съюза. Концертите са в партньорство..

публикувано на 18.01.19 в 19:01

Весела Райчинова: Може да има отделни бойкоти, но не и отмяна на Евровизия в Израел

Израел се подготвя усилено за провеждането на тазгодишната Евровизия и не би трябвало да се стигне до неговото отменяне. Това заяви в интервю за предаването „Хоризонт за вас“ журналистката Весела Райчинова. Държавата ще е домакин на песенния конкурс, след като миналогодишното издание беше спечелено от нейната представителка Нета. Според..

публикувано на 18.01.19 в 14:31
Цигуларката Лия Петрова и диригентът Пламен Джуров в студиото на БНР

Цигуларката Лия Петрова: Вълнението на родна сцена е особено

Утре вечер е концертът „Три епохи“ от юбилейния 70-и сезон на Симфоничния оркестър на БНР. В зала "България" ще прозвучат две по-рядко изпълнявани произведения - "Токата" от Димитър Ненов, оркестрирана от Иван Стойков, и Симфония в ре от френския композитор Цезар Франк. Специално за събитието в България пристига и изключителната млада цигуларка Лия..

публикувано на 17.01.19 в 14:53
Маестро Пламен Джуров

Маестро Пламен Джуров репетира с Радиооркестъра за поредния концерт от юбилейния сезон

Диригентът Пламен Джуров - дългогодишен ръководител на камерния ансамбъл "Софийски солисти", вече провежда репетициите за поредния концерт от юбилейния 70-и сезон на Симфоничния оркестър на БНР. На 18 януари от 19.30 часа в зала "България" ще прозвучат две по-рядко изпълнявани произведения: "Токата" от Димитър Ненов, оркестрирана от Иван Стойков, и..

публикувано на 16.01.19 в 18:36