Stelartronic стана носител на наградата „Music Moves Europe Talent Awards 2019“

Stelartronic ще получи статуетката си на официална церемония в холандския град Грьонинген, на 16-ти януари в категорията „Електроника- електроденс музика“ на наградите  „Music Moves Europe Talent Awards“. Stelartronic е страничен проект на австриеца Маркус Фюредер, познат с псевдонима Parov Stelar, в момента  един от най- популярните и световноизвестни продуценти от Австрия. Фюредер беше активен като диджей и продуцент в клубовете много  преди да се превърне в емблемата Parov Stelar, изграждайки  своя собствена  музикална визия. Неговите първи записи бяха посрещнати с възторг от публиката и критиката, а саундът- електро суинг, който Маркус създаде, продължава да е неговата запазена марка, която бележи и късните му записи. Новият проект Stelartronic ни връща към  бийта, който доминира в ритъм линията, характерна за всичко, което прави Parov Stelar. Австриецът спечели престижната европейска награда за сингъла   „When I Find My Love  от едноименния албум, с участието на американския музикант, певец и продуцент Anduze. Сингълът има ремикс направен от австрийското електронно дуо Klangkarussel.


ВИЖТЕ ОЩЕ
„Турандот“ на Джакомо Пучини  на Бургаската опера и е част от Летния оперен фестивал „Сцена на вековете“

Крепостта Царевец става естествен декор на „Турандот“

Крепостта Царевец във Велико Търново тази вечер ще стане естествен декор на последната и недовършена опера от Джакомо Пучини „Турандот“. Спектакълът е на Бургаската опера и е част от Летния оперен фестивал „Сцена на вековете“. Българското национално радио е медиен партньор на събитието. В ролите на Калаф и Турандот в постановката на..

публикувано на 20.07.19 в 12:57

Над 200 изпълнители ще участват в първото издание на фолклорния фестивал „С песните на Павлина Горчева”

Над 200 изпълнители на народни песни ще вземат участие в първото издание на фолклорния фестивал „С песните на Павлина Горчева”, който ще се проведе в Перник на 20 и 21 юли. Те идват от областите Благоевград, Кюстендил Пловдив, Видин, Перник, София-град и София-област и са представители на детски градини, училища, висши учебни заведения,..

публикувано на 20.07.19 в 08:54

„Кармен” и „Петрушка” от киносезона на Болшой театър

Последните спектакли, включени в киносезона на Болшой театър, са двата едноактни балета „Кармен - сюита” и „Петрушка”. Наистина голям шанс е да следим актуалните търсения и творчески превъплъщения на артистите от тази знаменита трупа! Балетът „Кармен – сюита” има трудна , превратна, но и бляскава съдба, част от легендарната му история...

публикувано на 18.07.19 в 23:16

„Жизел” с успешен дебют на София Цуцакова в края на сезона на Националния ни балет

Финалът на балетния сезон на закрито на Софийския национален балет бе поставено с обичания балет от Адолф Адам „Жизел”, превърнал се в емблема на самото романтично светоусещане, което търси справедливост и възмездие не само в действителността, но и в отвъдното. То се превръща във възвишено духовно изпитание за героите, които лесно пресичат..

публикувано на 18.07.19 в 22:49
Мила Георгиева

Българските концертмайстори: Мила Георгиева от Симфоничния оркестър на Югозападното германско радио в Щутгарт

Мила Георгиева е родена в семейство на музиканти. Свири на цигулка от 4-годишна и още от дете се радва на световна известност. Печели първи награди от конкурси в Италия, Чехия и България, осъществява турнета в Испания, Холандия, Филипините, Сингапур, Индия и Китай, а нейни изпълнения са записани за италианската, френската и швейцарската..

публикувано на 18.07.19 в 17:15