Stelartronic стана носител на наградата „Music Moves Europe Talent Awards 2019“

Stelartronic ще получи статуетката си на официална церемония в холандския град Грьонинген, на 16-ти януари в категорията „Електроника- електроденс музика“ на наградите  „Music Moves Europe Talent Awards“. Stelartronic е страничен проект на австриеца Маркус Фюредер, познат с псевдонима Parov Stelar, в момента  един от най- популярните и световноизвестни продуценти от Австрия. Фюредер беше активен като диджей и продуцент в клубовете много  преди да се превърне в емблемата Parov Stelar, изграждайки  своя собствена  музикална визия. Неговите първи записи бяха посрещнати с възторг от публиката и критиката, а саундът- електро суинг, който Маркус създаде, продължава да е неговата запазена марка, която бележи и късните му записи. Новият проект Stelartronic ни връща към  бийта, който доминира в ритъм линията, характерна за всичко, което прави Parov Stelar. Австриецът спечели престижната европейска награда за сингъла   „When I Find My Love  от едноименния албум, с участието на американския музикант, певец и продуцент Anduze. Сингълът има ремикс направен от австрийското електронно дуо Klangkarussel.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Музиканти от симфоничния оркестър на БНР изнесоха пролетен концерт в УСБАЛ по онкология

Инициативата пациентите и медиците в Клиниката по лъчелечение на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология да посрещнат пролетта под звуците на класическа музика е на пианиста и продуцент на Радиооркестъра Марио Ангелов.  "Искаме чрез силата на класическата музика да дадем малко радост, светлина и спокойствие на..

обновено на 25.03.19 в 17:12

„Клуб Бродуей“ представя мюзикъла „Коса“ в 5 града

„Broadway Performance Club” към Американския университет в България е създаден през 2007 г. от група студенти, споделящи страстта към музикалния театър. Оттогава те поставят ново представление всяка година. „Коса“ е дванайстият мюзикъл, който „Клуб Бродуей“ ще представи на българската публика тази пролет. Мир, любов, свобода, толерантност,..

обновено на 25.03.19 в 15:46

Живко Даракчиев и Перин Гамо представиха филма си "Попфолк" на СФФ 2019

В рамките на София филм фест 2019-та година бе показан премиерно документалният   филм „Попфолк“. Негови създатели са българинът Живко Даракчиев и французойката  Перин Гамо. Живко е роден в София, но от 16-сет години живее в САЩ, завършил е кино с профил режисура и операторско майсторство в училището по изкуства „Тиш“ към университета в Ню..

публикувано на 25.03.19 в 14:42

Арканхел: Никога не съм изпитвал страх как ще възприемат "Еструна"

"Искахме да дадем най-доброто от себе си, за да се получи това невероятно качество." Той е  Франсиско Хосе Арканхел Рамос  и във вените му тече испанска кръв, а сърцето му е запленено от необятността на българската фолклорна песен. Познава традицията и за това може да си позволи да експериментира толкова умело. Точно като експеримент се появява и..

публикувано на 25.03.19 в 09:21
Августина и Симеон Серафимови получават отличие от кмета на Плевен Георг Спартански по повод 25 години от създаването на перкусионен състав“Акцент“

Ансамбъл "Акцент" с отличие от общината в Плевен

В Плевен отличиха ученическия перкусионен ансамбъл "Акцент" с „Плакет на Общината“. Отличието се присъжда за принос в музикалния живот и по повод 25 години от създаването на уникалния състав. Създатели на „Акцент“ са известните преподаватели в музикалното училище Августина и Симеон Серафимови.  Поколения техни ученици са дебютирали на сцената, сега..

публикувано на 24.03.19 в 17:36