Stelartronic стана носител на наградата „Music Moves Europe Talent Awards 2019“

Stelartronic ще получи статуетката си на официална церемония в холандския град Грьонинген, на 16-ти януари в категорията „Електроника- електроденс музика“ на наградите  „Music Moves Europe Talent Awards“. Stelartronic е страничен проект на австриеца Маркус Фюредер, познат с псевдонима Parov Stelar, в момента  един от най- популярните и световноизвестни продуценти от Австрия. Фюредер беше активен като диджей и продуцент в клубовете много  преди да се превърне в емблемата Parov Stelar, изграждайки  своя собствена  музикална визия. Неговите първи записи бяха посрещнати с възторг от публиката и критиката, а саундът- електро суинг, който Маркус създаде, продължава да е неговата запазена марка, която бележи и късните му записи. Новият проект Stelartronic ни връща към  бийта, който доминира в ритъм линията, характерна за всичко, което прави Parov Stelar. Австриецът спечели престижната европейска награда за сингъла   „When I Find My Love  от едноименния албум, с участието на американския музикант, певец и продуцент Anduze. Сингълът има ремикс направен от австрийското електронно дуо Klangkarussel.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Рут Колева & The Fingertones на фестивала "Евросоник- Нордеслаг- 2019"

На 17-ти януари Ruth Koleva & The Fingertones изнесоха концерт  в клуб "Mutua Fides", разположен на централния площад "Grote Markt" в северния холандски град Грьонинген. Изявата беше част от програмата на престижния европейски музикален фестивал "Евросоник- Нордеслаг". Събитието се провежда над 30 години с идеята  да се  разчупят европейските граници,..

публикувано на 20.01.19 в 14:42

Успешният концертен цикъл "Музиката на Европа" продължава

След успешните концерти през изминалия сезон, които представиха музиката на страните членки на Европейския съюз, през следващите шест месеца Софийската филхармония отново се обръща към музикалната култура на Стария континент. От 21 януари до 3 юни 2019 г. на фокус ще бъдат държавите в Европа, които не са част от съюза. Концертите са в партньорство..

публикувано на 18.01.19 в 19:01

Весела Райчинова: Може да има отделни бойкоти, но не и отмяна на Евровизия в Израел

Израел се подготвя усилено за провеждането на тазгодишната Евровизия и не би трябвало да се стигне до неговото отменяне. Това заяви в интервю за предаването „Хоризонт за вас“ журналистката Весела Райчинова. Държавата ще е домакин на песенния конкурс, след като миналогодишното издание беше спечелено от нейната представителка Нета. Според..

публикувано на 18.01.19 в 14:31
Цигуларката Лия Петрова и диригентът Пламен Джуров в студиото на БНР

Цигуларката Лия Петрова: Вълнението на родна сцена е особено

Утре вечер е концертът „Три епохи“ от юбилейния 70-и сезон на Симфоничния оркестър на БНР. В зала "България" ще прозвучат две по-рядко изпълнявани произведения - "Токата" от Димитър Ненов, оркестрирана от Иван Стойков, и Симфония в ре от френския композитор Цезар Франк. Специално за събитието в България пристига и изключителната млада цигуларка Лия..

публикувано на 17.01.19 в 14:53
Маестро Пламен Джуров

Маестро Пламен Джуров репетира с Радиооркестъра за поредния концерт от юбилейния сезон

Диригентът Пламен Джуров - дългогодишен ръководител на камерния ансамбъл "Софийски солисти", вече провежда репетициите за поредния концерт от юбилейния 70-и сезон на Симфоничния оркестър на БНР. На 18 януари от 19.30 часа в зала "България" ще прозвучат две по-рядко изпълнявани произведения: "Токата" от Димитър Ненов, оркестрирана от Иван Стойков, и..

публикувано на 16.01.19 в 18:36