Мярка "задържане под стража" за таксиметров шофьор от Ловеч, муле в телефонни измами

Снимка: БГНЕС

Полицията задържа таксиметров шофьор от Ловеч, участвал като муле в схеми за телефонни измами, а съдът му наложи постоянна мярка "задържане под стража".

49-годишният мъж е криминално проявен, участвал е като муле в шест телефонни измами за общо 40 хиляди лева и е бил наблюдаван от полицията, поясни директорът на ОДМВР - Ловеч, старши комисар Милен Маринов.

„След като е взел пари от възрастна жена от село Стефаново, която е станала жертва на телефонната измама. Жената е предала личните си спестявания – сумата от 2660 лева. Под въздействието на същите измамници, чрез отправени към нея заплахи е транспортирана с такси до адрес в село Врабево, откъдето е взела спестяванията на друга възрастна жена – сумата от 6870 лева, за да ги предаде и тях“.

При извършените претърсвания в жилището на задържания мъж са открити и иззети голяма сума пари, златни монети, незаконно притежавано огнестрелно оръжие и боеприпаси. 

През 2018 г. в Ловешка област са регистрирани 31 телефонни измами, като 16 от тях са разкрити. Установени и задържани са обаче само т.нар. "мулета".