Травма на главата и кръвоизлив, освен обгарянията, са причинили смъртта на детето от Габрово

Снимка: Велина Махлебашиева

Окръжната прокуратура в Габрово продължава разследването за смъртта на момиченце на година и седем месеца, починало в сряда вечерта при неясни засега обстоятелства.

Травма на главата и кръвоизлив, освен обгарянията, са причинили смъртта на детето от Габрово, починало при неизяснени обстоятелства в сряда вечерта. 

Резултатите от съдебно-медицинската експертиза сочат, че момиченцето е получило травми в тилната област на главата, кръвоизлив под мозъчните обвивки и изгаряния по лицето и шията от втора и трета степен, причинени вероятно от гореща течност. Това става ясно от извършената аутопсия. 

Тези са причините за смъртта на детето на година и седем месеца, което почина в сряда вечерта, докато било оставено за кратко при приятели на родителите. Работата по случая продължава, за да се установи как е получена травмата на главата и изгарянията, посочи говорителят на Окръжната прокуратура в Габрово Людмила Рачева. Образуваното досъдебно производство е заведено по член 115 за убийство, но това е работна версия, подчерта Рачева. 

На този етап няма обвинение и подведени под отговорност за трагедията.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33