Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията задържа нападателя, пребил баба за 35 лева

Полицията в Казанлък задържа нападателя, който преби и ограби 83-годишна жена в дома ѝ в Гурково.

Арестуваният е Кольо Рашев, с множество криминални прояви и общ престой зад решетките от 8 години. След побой той открадна от баба Иванка 35 лева.

Задържан е за 72 часа. Предстои да му бъде повдигнато поредно обвинение за престъпление, извършено в опасен рецидив. Това съобщи главен инспектор Христо Петров, началник на Криминалната полиция в Казанлък:

"С всички такива лица, които изтърпяват или са изтърпели наказания, се провеждат постоянно беседи, предупреждават се да не извършват престъпления, наблюдават се и именно тази дейност доведе до бързото разкриване на извършителя. Къщата, да приемем, че е случайно избрана. Можел е да попадне и на друга къща, съответно на друга жена. Вратата е била отворена".

Пострадалата жена се възстановява в неврохирургията на Университетската болница в Стара Загора. Няма опасност за живота ѝ.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Иванка Койчева (83 г.) оказала съпротива на нападателя и днес бе закарана в болница в Стара Загора заради болки в гърдите и главата.

Възрастната жена от Гурково нападната за 35 лева

Мъж нападна възрастна жена в Гурково, като задигнал парите ѝ - 35 лв., предаде БГНЕС. Рецидивист нахлул снощи в дома на 83-годишната Иванка Койчева, опитал се да я удуши, за да я обере. Жената проявила храброст и се сборила с нападателя..

публикувано на 21.01.19 в 12:37
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христо Казанджиев

Христо Казанджиев: Отложената либерализация лишава енергетиката да е в пазарни условия

Държавата прави предложения, които са неприемливи, най-вече за работещите в "Мини Марица - изток". Тези предложения не са градивни на този етап в развитие на енергетиката в България.  Това заяви в интервю пред БНР Христо Казанджиев,..

публикувано на 25.04.24 в 13:43

За безопасен Великден: Онлайн само в регистриран магазин, печат за агнешкото, номер на яйцата

Онлайн пазаруването на козунаци за Великден крие рискове затова е добре потребителите първо да проверят дали съответният електронен хранителен магазин има регистрация в Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Това съветва Бистра Иванова,..

публикувано на 25.04.24 в 13:35

Мъж от Русе е задържан за преправяне на пневматични оръжия

44-годишен мъж от Русе е задържан за преправяне на пневматични оръжия без разрешително за това. Той е заловен при акция на ГДБОП, която се провежда в различни градове на страната. При предприетото разследване е установено, че от началото на..

публикувано на 25.04.24 в 13:31
Служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов

Стокообменът между България и Украйна е достигнал 3 млрд. долара

Украинският първи заместник министър-председател Юлия Свириденко благодари на България за подкрепата за Киев и покани българския бизнес за инвестиции в страната ѝ. Това стана чрез онлайн обръщение по време на Българо-украински бизнес форум у нас.  В..

публикувано на 25.04.24 в 13:24
Иван Таков

Иван Таков остава председател на групата на БСП в СОС

Иван Таков остава председател на групата на Местна коалиция "БСП за България" в Столичния общински съвет. Това решение е взето единодушно тази сутрин на заседание на групата на Местната коалиция, на което не присъстваха Диана Тонова и Иван..

публикувано на 25.04.24 в 13:23
Благовест Георгиев

ПП-ДБ-СС пак поискаха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

Общинският съветник Благовест Георгиев, който предизвика леко пътно транспортно произшествие в София, от което избяга, да се оттегли от Столичния общински съвет. За това призоваха колегите му от ПП-ДБ-Спаси София - групата, от която беше част и той...

публикувано на 25.04.24 в 13:04

Да замълчиш, за да бъдеш чут... Росен Желязков вече не е председател на НС

Парламентът освободи предсрочно председателя на Народното събрание Росен Желязков.  Решението беше подкрепено от 129 народни представители от "Продължаваме промяната" - "Демократична България", " БСП за България", "Възраждане" и "Има такъв народ",..

публикувано на 25.04.24 в 12:55